Fetitele, vaccinate impotriva HPV doar la cerere

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 22:34
3151 citiri
Fetitele, vaccinate impotriva HPV doar la cerere
Foto: calificativ.ro

Dupa ce programul a esuat in ultimii doi ani, vaccinarea fetitelor impotriva HPV, virusul care poate declansa cancerul de col uterin, va fi reluata din toamna, insa doar la cererea parintilor, la fel ca anul trecut.

Totodata, in noua schema vor fi introduse si vaccinuri de prevenire a pneumoniei, meningitei si otitei. Schimbarile au loc in contextul in care din sistem lipsesc mai multe vaccinuri mai vechi de imunizare a copiilor, potrivit Digi 24.

Vaccinul HPV, aruncat la gunoi: Campania de informare a fost din nou un esec

In urma cu trei ani, multi parinti au refuzat sa isi vaccineze fetitele impotriva virusului HPV, din cauza ca erau suspiciosi in legatura cu siguranta serului, acestia fiind nevoiti sa semneze un act prin care isi asumau riscurile.

Astfel, vaccinarea fetitelor a fost oprita. Anul acesta, Ministerul Sanatatii a anuntat ca imunizarea va fi reluata numai la cererea parintilor si dupa ce se va face in prealabil o campanie de informare.

Vaccinarea impotriva cancerului de col uterin, reluata numai la solicitarea parintilor

"Dorim ca acea campanie de comunicare sa fie una corecta, in asa fel incat populatia sa inteleaga importanta pe care sa o acorde vaccinarii", a declarat Adrian Pana, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In programul de imunizare a copiilor vor fi introduse trei noi seruri (impotriva pneumoniei, meningitei si otitei), care le vor fi administrate copiilor in varsta de doi ani. Aceste vaccinuri pot preveni mortalitatea infantila din cauza celor trei afectiuni, sustin medicii.

In schimb, acestia avertizeaza ca introducerea noilor seruri nu compenseaza lipsa celor vechi care sunt deja incluse in schema de vaccinare.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#vaccin HPV, #vaccin HPV 2013, #vaccinare HPV reluata cerere, #noi vaccinuri 2013 , #spitale