Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Focar de hepatita virala A in Buzau: Zeci de bolnavi

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 19:31
1431 citiri
Focar de hepatita virala A in Buzau: Zeci de bolnavi
Foto: B1 TV

In municipiul Buzau a fost confirmat un focar cu 33 de cazuri de hepatita virala de tip A, printre bolnavi numarandu-se copii cu varste cuprinse intre un an si 16 ani. Autoritatile sanitare au inceput vaccinarea in scolile si gradinitele din apropierea zonei in care au aparut aceste cazuri, luandu-se si masuri de dezinfectie a salilor de studiu.

Focarul de hepatita A a izbucnit pe Aleea Gradinilor din municipiul Buzau, o zona unde, desi numarul locuitorilor depaseste 500, exista o singura sursa de apa, potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau, scrie Mediafax.

23 dintre copiii diagnosticati au fost internati deoarece prezinta forme mai grave de boala. Potrivit epidemiologilor, focarul este in evolutie, existand riscul ca numarul bolnavilor sa creasca.

Focar de hepatita A in judetul Suceava. 16 copii sunt internati

"Gradul de sanitatie a zonei este de inalt risc epidemiologic, la fel si gradul de receptivitate a populatiei, in zona respectiva locuind 500 de persoane din care 200 de copii. Referitor la actiunile intreprinse de reprezentantii DSP va comunicam ca au fost facute dezinfectii la locuintele copiilor bolnavi, precum si in colectivitatile pe care le frecventeaza acestia, au fost demarate actiunile de imunoprofilaxie specifica adresata copiilor contacti directi, in paralel si investigarea serologica a contactilor receptivi, au fost initiate actiuni de educatie sanitara si instruire cu privire la conduita in vederea limitarii imbolnavirilor", a declarat directorul DSP Buzau, Daniela Dumitru.

In zona respectiva, primul caz de hepatita A a fost semnalat la jumatata lunii septembrie, insa boala a fost asociata cu o alta afectiune, diagnosticarea si tratarea necorespunzatoare, favorizand raspandirea bolii.

Hepatita A este o boala acuta infectioasa si presupune o perioada de incubare cuprinsa intre doua si sase saptamani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#focar hepatita Buzau, #copii diagnosticati hepatita, #Buzau cazuri hepatita virala , #spitale