Inimile bat din nou puternic la Marie Curie: Patru copii operati pe cord si inca 6 pe lista

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 10:45
2534 citiri
Inimile bat din nou puternic la Marie Curie: Patru copii operati pe cord si inca 6 pe lista
Foto: libertatea.ro

Patru copii cu varste intre un an si 15 ani, cu malformatii congenitale cardiace, au fost operati de medici romani si italieni, la Spitalul "Marie Curie", in perioada 2-4 decembrie, starea acestora este buna, fiind dusi de la terapie intensiva in saloane, a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii.

Cei patru copii au fost operati de o echipa mixta formata din medici si asistenti romani, aflati in Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, impreuna cu specialisti italieni, in cadrul unei noi misiuni la Spitalul de Copii "Marie Curie".

"Cei patru copii operati au varste de 1 an, 5 ani, 13 ani si, respectiv, 15 ani, cu malformatii congenitale cardiace. Operatiile au decurs cu succes, fara evenimente deosebite, iar in prezent toti cei patru copii se afla intr-o stare favorabila, au iesit din terapie intensiva si se afla in salon, in sectia de cardiologie, in post-operatoriu, in grija specialistilor italieni si a medicilor si asistentilor romani", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii remis.

Inca sase copii, operati dupa 9 decembrie

O noua echipa de 11 specialisti italieni, formata din sase doctori, patru asistente si un perfuzionist, va veni, luni, 9 decembrie, la Spitalul "Marie Curie". Acestia vor opera, impreuna cu medicii si asistentii romani, alti aproximativ sase copii cu malformatii cardiace congenitale.

"Activitatea chirurgicala din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta in perioada urmatoare, urmand a fi complet functionala cu specialistii din Romania formati pana la sfarsitul programului", a precizat Ministerul Sanatatii.

Incepand din ianuarie 2014, inca doi doctori romani, un chirurg si un cardiolog vor fi trimisi pentru formare in Italia, in cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, initiat de Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Clinica San Donato si Fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat saptamana trecuta ca din 2 decembrie vor fi facute noi operatii pe cord la Spitalul "Marie Curie", de catre o echipa formata din patru medici si asistenti de la Clinica San Donato din Italia, impreuna cu echipa de la spitalul bucurestean.

Nicolaescu a precizat ca, de la demararea in septembrie a programului Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice - initiat de Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Clinica San Donato si Fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo - si pana in prezent au fost trimsi la pregatire, in Italia, doi medici si patru asistenti medicali.

Departamentul de cardiochirurgie pediatrica al Spitalului de Copii "Marie Curie" a fost amenajat si dotat in urma unei investitii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care aproximativ 1.500.000 de euro din donatii publice stranse de Asociatia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiti de minister pentru aparatura medicala, restul sumei provenind din alte donatii si sponsorizari catre unitatea sanitara.

Pentru inceperea cat mai rapida a activitatii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sanatatii a alocat, in august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor si a instrumentarului necesar.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#operatie inima copii, #operatie inima Marie Curie, #malformatii congenitale cardiace copii , #spitale
Comentarii