Interceptari in dosarul silicoanelor: Las' ca factura nu le dau nici eu, stai linistita

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 17:10
5568 citiri
Interceptari in dosarul silicoanelor: Las' ca factura nu le dau nici eu, stai linistita
Foto: economica.net

Cea mai frecventa spaga ceruta pentru o operatie estetica facuta la Spitalul de Arsi era de 2.500 de euro, potrivit stenogramelor din referatul procurorilor privind propunerea masurii de arestare preventiva pentru medicii care foloseau unitatea in scopul castigurilor personale.

Dosarul cuprinde sute de interceptari telefonice intre medici si pacienti, dar si discutiile dintre asistentele care aveau un rol activ in colectarea spagilor de la cliente, potrivit Realitatea Tv.

Intr-una dintre discutii, doua asistente luau in deradere ideea de a da factura pentru banii primiti.

P.B.F.: Da, iubire.

P.S.: Ce faci?

P.B.F.: Uite citeam si eu pe forumul asta.

P.S.: Si?

P.B.F.: Si... e niste imbecile care acuma au casunat pe A..

P.S.: El e cel mai bun.

P.B.F.: Da. Trei mii euro la spital frate. Si vroiam sa intru si eu acuma sa le intreb: Si cum proce... cum primiti factura?

P.S.: Las' ca factura nu le dau nici eu, stai linistita.

P.B.F.: La spital?

P.S.: Nici la spital, nici la clinica, asa ca...

P.B.F.: Hai ma, lasa...

P.S.: Pai da iubire, asta e adevarul.

Intr-o alta discutie, un medic dorea sa o vada pe pacienta la fata, pentru a discuta cu ea pretul pentru serviciile prestate.

Silicoane decontate: Cele mai proaspete vesti despre ancheta de la Spitalul de Arsi

M.P.: In primul si-n primul rand imi doresc foarte mult sa-mi fac implant cu silicon, asa.

DR. I.: Asa.

M.P.: Asa si la ce pret este, la dvs. pe pagina nu scriu preturile?

DR. I.: Da, nu, la mine nu sunt scrise. A, pai iarasi este foarte greu sa va spun un pret exact, trebuie mai intai sa va vad, trebuie sa vad daca aveti nevoie si de ridicare, depinde si de implantul pe care-l folosim rotund, anatomic, si de firma. E greu sa va spun asa, daca vreti pot sa va dau un pret aproximativ.

M.P.: Da, va rog din suflet.

DR. I.: Deci, de exemplu cu implante rotunde M.......... sau M..........., sunt cele pe care le folosesc eu si care sunt cele mai bune, este in jur de 2.500 euro, incluzand operatie, anestezie, medicamente, spitalizare, analizele, toate controalele post operatorii si implantele.

M.P.: Si ce mai vroiam sa va intreb. Am mai sunat undeva si mi s-a spus ca trebuie sa-mi fac analizele de acasa, ca... o intreaga nebunie.

DR. I.: Nu trebuie sa le faceti acasa, le facem la noi in spital, veniti, va vad, va explic ce trebuie sa faceti, este greu sa va spun prin telefon.

Un alt medic ii atragea atentia unei unei cliente ca va economisi 200 de euro daca recurge la sistemul cu operatie la un spital de stat.

I.A.: Si asa ca si cost al operatiei per total...asta m-ar interesa...cat ar fi?

DR. B.: Cu spitalizare cu tot si cu implante cu tot...2500 de euro. Implante rotunde.

I.A.: Ihi. E destul de mult.

DR. B.: Dar pe la cat va asteptati sau la cat?

I.A.: Da, undeva credeam gen 1800-2000 de euro. Ceva de genul.

DR. B.: Pai va alegeti niste implante mai...cum sunt astea de la A. daca vreti, va operati la spital...

I.A.: Pai la spital as vrea ca...

DR. B.: La spital este mai ieftina spitalizarea decat la privat. La spital este 300 de euro taxa de spitalizare, la privat e 500, da? Scutiti 200 de euro.

I.A.: Stiam ca la spital sunt preturile mai mici decat la privat si d-aia...ca am fost si la privat si erau undeva la 2800-3000 si ceva.

DR. B.: Da, asa sunt preturile, sa stiti, la privat. Nu e nimica exagerat sau anormal.

Pentru o operatie la nas, un medic cerea 1.200 de euro, specificandu-i clientei ca, la privat, aceeasi operatie o va costa 1.500 de euro.

O.C.: Buna ziua! Ma scuzati ca va deranjez, am si eu o intrebare: daca puteti sa-mi spuneti si mie cat m-ar costa o rinoplastie?

B.I.C.L.: Pai, depinde unde vreti sa va operati.

O.C.: Adica, unde?

B.I.C.L.: Daca vreti la privat sau la stat, la spitalul public.

O.C.: Sincera sa fiu as prefera la stat, ca sa fie mai ieftin, pentru ca nu dispun de chiar foarte multi bani!

B.I.C.L.: La spitalul public?

O.C.: Pai, spuneti-mi dumneavoastra cat m-ar costa si la stat si la privat, ca sa-mi dau eu seama, asa.

B.I.C.L.: La spitalul public este 1200 de euro si la privat 1500.

O.C.: Am inteles. La spitalul public, adica, la Spitalul de Arsi, cum il stim noi. Nu?

B.I.C.L.: Da, da.

O.C.: Si aceasta suma de 1200 de euro se incadreaza? - ca sunt tot felul de situatii: daca este necesara operatia de deviatie de sept, daca este necesara sa fie deschisa- inchisa... Sau e 1200 orice ar fi? Cum...?

B.I.C.L.: In principiu, cam orice.

In dosarul silicoanelor sunt urmarite penal 26 de persoane, invinuite de luare si dare de mita. Sunt pusi sub invinuire medici, asistente, dar si pacienti. Operatiile estetice erau efectuate ilegal in spital si decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, desi erau platite si de pacienti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Spital Arsi interceptari referat procurori, #Spital Arsi stenograme spagi medici, #Spital Arsi silicoane pret spagi , #spitale