La spital, mai rau ca intr-un film de groaza: Conditii de neimaginat in Satu Mare (Galerie foto)

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 15:44
9408 citiri
La spital, mai rau ca intr-un film de groaza: Conditii de neimaginat in Satu Mare (Galerie foto)
Foto: Vocea Transilvaniei

Pacientii si medicii de la Sectia Interne din cadrul Spitalului Judetean Satu Mare au ajuns la capatul rabdarii, fiind nevoiti sa stea in niste conditii greu de imaginat.

Autoritatile din Satu Mare s-au laudat in repetate randuri, anul trecut, cu realizarile din sistemul sanitar, insa niste imagini ingrozitoare din Spitalul Judetean Satu Mare contrazic declaratiile oficialilor, aratand realitatea, scrie Vocea Transilvaniei.

Pe langa faptul ca pacientii sunt plimbati intre sectii si spitale, conditiile din acestea lasa de dorit. Cele mai rele par a fi in Sectia Interne din Spitalul Judetean din Satu Mare, unde peretii sunt scorojiti, plini de igrasie, iar mucegaiul este la el acasa.

De asemenea, instalatiile electrice sunt defecte sau improvizate, geamurile nu se inchid, saltele sunt murdare, iar grupurile sanitare sunt mizerabile, ceea ce le creeaza pacientilor, si asa bolnavi, stari de depresie.

Unul dintre pacienti a vorbit cu reporterii despre conditiile din spital. Lucia Cretu, operata la inceputul lunii decembrie, a fost internata in aceasta sectie, suferind de depresie din cauza mizeriei de acolo.

Si ceilalti pacienti sunt revoltati, spunand ca le este frica sa nu iasa sobolani din gaurile peretilor. Si personalul medical este nemultumit, sustinand ca lucreaza in conditii greu de suportat pentru orice persoana.

Medicul Mirela Babuti este primul care si-a facut curaj sa vorbeasca despre situatia din spital. Ea spune ca medicii ii inteleg pe pacientii care ajung in pragul depresiei, realitatea fiind ignorata de catre autoritati.

"Da, acestea sunt conditiile in care lucram, acestea sunt conditiile in care sunt tratati pacientii! Ne-am saturat si ii intelegem pe bolnavii care isi pierd rabdarea sau ajung in pragul depresiei din cauza halului in care arata saloanele. Mereu se vorbeste despre realizarile din domeniul Sanatatii, dar halul in care arata aceasta sectie imi lasa impresia ca nu se cunoaste realitatea, sau este ignorata, prioritare fiind considerate mereu alte sectii ale spitalului.

Desi s-a afirmat ca la Interne decesele nu au aceeasi frecventa ca in alte sectii, sa stiti ca si la Interne se moare! Dar, din pacate, la noi acest lucru se intampla pentru ca nu avem dotarile necesare pentru a interveni si pentru ca pierdem foarte mult timp cu transferarea pacientilor la Terapie Intensiva, aflata la Spitalul Nou. Oare e prea mult daca doresc conditii identice pentru toti pacientii?", a declarat Babuti.

Ministerul Sanatatii cere ancheta

Dupa aparitia in presa a acestor imagini, Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica (DSP) Satu Mare sa demareze o ancheta in acest caz, pentru a verifica modul in care sunt cazati si tratati pacientii, potrivit Mediafax.

"Ministerul Sanatatii a solicitat conducerii DSP Satu Mare ca, impreuna cu o echipa de control de la Consiliul Judetean, in subordinea caruia se afla unitatea sanitara, sa efectueze o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Satu Mare pentru a verifica conditiile igienico-sanitare si modalitatea in care sunt tratati pacientii", se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian, a precizat ca fotografiile au fost facute in cateva saloane dintr-o aripa a cladirii, care se afla in curs de reabilitare si care este folosite numai in cazuri extreme, cand numarul de pacienti este prea mare.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#conditii Spital Satu Mare, #mizerie Spital Satu Mare, #conditii Sectia Interna Satu Mare , #spitale