Managerul Spitalului Colentina il contrazice pe neurochirurg: Mi se aduc acuze ca as fi o persoana rea, fara suflet

Luni, 13 Februarie 2017, ora 17:35
4349 citiri
Managerul Spitalului Colentina il contrazice pe neurochirurg: Mi se aduc acuze ca as fi o persoana rea, fara suflet
Foto: Captura video Realitatea TV

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, l-a contrazis luni pe neurochirurgul Ionut Gobej, sustinand ca acesta nu a solicitat audienta si ca nu ea e vinovata de situatia creata, ci doar nu are cadru legal sa plateasca ore suplimentare.

"Mi se aduc acuze ca as fi o persoana rea, fara suflet, care nu doreste sa se faca operatii, ca nu ajut pacientii", a spus managerul spitalului, intr-o conferinta de presa. Ea sustine ca doreste "din tot sufletul sa se gaseasca un cadru legislativ ca orele suplimentare sa poata fi platite", si astfel pacientii operati.

"Referitor la acuzatiile domnului Gobej, ca m-as fi adresat nepoliticos, injurios la adresa pacientilor, nu aveti decat cuvantul meu impotriva cuvantului dansului. Cine ma cunoaste stie ca nu as fi spus ca nu imi pasa de acesti bolnavi si ca nu ma intereseaza", a mai afirmat managerul Spitalului Colentina.

Neurochirurgul afirmase pe Facebook ca pentru managerul spitalului binele bolnavilor "reprezinta o lozinca" si ca "nu este interesat de ei".

Silvi Ifrim a explicat si cursul evenimentelor. Potrivit acesteia, vineri, 10 februarie, "domnul doctor Gobej, fara sa ceara audienta, asa cum a spus, a intrat in cabinetul meu, solicitand ajutorul pentru doua operatii care urmau sa se faca peste doua saptamani, pe 22 si respectiv, 23 februarie".

A continuat afirmand ca "aceasta situatie nu se putea rezolva pe loc. L-am rugat sa aiba rabdare si azi sa punem in discutie ce posibilitati avem ca sa putem sa rezolvam aceasta problema".

In continuare, managerul unitatii sustine ca problema nu se poate rezolva atat de repede, pentru ca "nu avem un cadru legislativ care sa prevada plata orelor suplimentare".

Legea din 2010, a spus ea, prevede ca nu pot fi platite orele suplimentare si ca acestea vor fi compensate prin zile libere.

Totusi, in mandatul trecut, cel al lui Bogdan Andreescu, aceste ore suplimentare au putut fi platite, fapt ce "a nascut semne de intrebare", a mai spus actualul manager. "Evident ca dansul va da explicatii. Eu, stiind care e legislatia in vigoare, nu am putut sa continui aceasta plata a orelor suplimentare", spune Ifrim.

Aceasta a mai spus ca a cerut directorului financiar contabil sa ii arate care a fost cadrul legal care a permis ca aceste plati sa se faca pana recent. "Raspunsul il voi primi maine", a declarat Ifrim.

"Va repet: este problema fostei administratii si nu a mea de ce au fost platite", a reiterat ea, mentionand ca intregul conflict a plecat de la faptul ca "nu am reusit sa solutionez pe loc aceasta situatie. Nu cred ca cineva ar fi putut sa o solutioneze pe loc" si ca ea a avut "maxima intelegere de a merge mai departe".

Neurochirurgul Ionut Gobej a scris pe Facebook ca managerul unitatii a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii nu se pot face interventii chirurgicale decat pana la ora 15:00. Asta, in conditiile in care operatiile dureaza, in medie, 12 ore.

A fost contrazis de managerul unitatii, care l-a acuzat ca nu cunoaste si nu accepta prevederile legale privind situatia orelor suplimentare. In plus, Ifrim a negat ca ar fi fost disponibilizari la Spitalul Colentina.

Luni, si primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o reactie in acest scandal, in conditiile care Spitalul Colentina se afla in subordinea Primariei Generale.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Silvi Ifrim ATI spital Colentina, #scandal spital Colentina manager, #plata ore suplimentare ATI Colentina, #Ionut Gobej acuzatii Silvi Ifrim , #spitale