Medicii de la spitalul vienez AKH ameninta cu greva

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 15:10
2131 citiri
Medicii de la spitalul vienez AKH ameninta cu greva
Foto: szervuszausztria.hu

Medicii de la Spitalul Universitar din Viena, AKH, ar putea intra in greva, in 2012, din cauza masurilor de austeritate anuntate.

Presedintele Consiliului Medicilor de la AKH, Thomas Szekeres, a avertizat ca medicii care lucreaza la spital ar putea incepe o greva, daca discutiile privind restructurarile care privesc clinica nu ajung la niciun rezultat pana la jumatatea lunii ianuarie, potrivit Austrian Independent.

Szekeres a spus ca o greva este ultima solutie si ca spera sa se gaseasca o rezolvare pana atunci.

Primarul capitalei Austriei, Michael Haupl, a sugerat ca orasul si statul ar trebui sa imparta administrarea si intretinerea costurilor celei mai mari clinici a tarii.

Haupl, care este primarul Vienei din 1994, a anuntat, marti, ca este in favoarea impartirii costurilor, in proportie egala. El a facut un apel catre toti cei implicati sa verifice potentialul economiilor si a afirmat ca trebuie facut tot ce este posibil pentru a putea sa se ajunga la o intelegere.

Primarul a spus ca acest conflict nu trebuie sa afecteze in nicun fel pacientii. Totodata, el a declarat ca Ministerul Educatiei ar trebui sa asigure suficente fonduri pentru departamentul stiintific de la AKH.

In prezent, Viena plateste aproximativ doua treimi din costurile Spitalului AKH. Restul sumei este acoperita de Universitatea Medicala din Viena, MedUni. Institutia pregateste si plateste medicii renumitei clinici.

In schimb, primaria este responsabila cu atribuirea si platirea asistentelor, infirmierelor, tehnicianilor si celor care fac curatenie in spital.

MedUni a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca vor ramane doar 145 de doctori pe turele de noapte si in weekend, din luna februarie, in locul celor 172 de medici care sunt acum, din cauza refuzului coalitiei federale de a creste investitiile.

Institutia a declarat ca are nevoie de noua milioane de euro, in scurt timp, dintr-un total de 30 de milioane care sunt necesari pentru a pastra toate serviciile medicale.

Spitalul AKH, din Viena, este unul dintre cele mai renumite din Europa. Aici s-au tratat, de-a lungul timpului, presedintele Traian Basescu sau vedeta de televiziune Teo Trandafir, dar si cantaretul George Michael, care a fost internat aici in ultimele saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#spital AKH Viena, #medici AKH Viena greva, #spital AKH Austria greva, #greva medici AKH , #spitale