Ministerul Sanatatii: Dulapul cu medicamente de la Spitalul Pantelimon e descuiat

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 16:25
2223 citiri
Ministerul Sanatatii: Dulapul cu medicamente de la Spitalul Pantelimon e descuiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Modalitatea de predare a cheii de la dulapul in care sunt tinute medicamentele foarte scumpe, aferente programului ATI, pare sa fi fost problema la Spitalul Pantelimon, dar in prezent dulapul este descuiat, potrivit Ministerului Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al MS, Laurentiu Colintineanu, a precizat, dupa controlul facut la Spitalul Sfantul Pantelimon, ca in dulapul incuiat erau tinute medicamente care erau foarte scumpe si care sunt prioritatea programului de Terapie Intensiva.

"Acum, modalitatea de predare a acestei chei se pare ca a fost problema. Eu am fost, l-am vazut, dulapul este descuiat, accesul la medicamente e asigurat, iar in momentul acesta, procedura de predare a acestei chei si a intregii gestiuni se modifica, astfel incat sa nu mai fie in atributia sefului de ATI, ci sa fie de la medicul de garda la medicul de garda care preia tura respectiva", a explicat Laurentiu Colintineanu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantul Pantelimon, Fiorela Mitoiu, a sustinut insa ca nu au existat medicamente la care sa nu fie acces si nu au existat medicamente incuiate.

"A existat un dulap mare, care intr-adevar era incuiat, si care cuprindea toate medicamentele aflate in acest program si un dulap mai mic, la care exista in permanenta acces, care cuprindea aceleasi medicamente, dar in cantitati mai mici, care sa asigure necesarul pe un anumit interval de timp.

In momentul in care acest necesar era depasit, atunci, intr-adevar, venea asistenta sefa si deschidea, pentru a putea fi asigurata medicatia pacientilor. Deci pacientii nu au fost in situatia in care nu au beneficiat de medicamente, in momentul de fata, si lucrul acesta l-au constatat si reprezentantii MS", a subliniat spus purtatorul de cuvant al spitalului din Bucuresti.

Aceasta a vorbit, la randul sau, de noua procedura de predare-primire a noii gestiuni, astfel incat sa nu mai existe fractionarea stocului existent.

"De acum incolo va exista un singur dulap care va fi predat de la medic sef de garda la medic sef de garda", a spus Fiorela Mitoiu.

Declaratiile vin dupa ce medicul Elena Voicu, de la Spitalul "Sfantul Pantelimon", a sustinut, sambata dimineata, ca dulapul cu medicamente din sectia Anestezie Terapie Intensiva a unitatii sanitare este in continuare inchis, desi o comisie analiza situatia privind medicamentele care ar fi fost tinute sub cheie la aceasta sectie si date cu prioritate pacientilor tineri.

"Eu si cu asistentele de tura suntem martore ca, in continuare, dulapul cu medicamente de pe programul AP/ATI este incuiat cu o cheie care nu se stie unde este. Suspendarea sefei de sectie si a asistentei sefe nu a rezolvat absolut nimic.

Pe mine ma interesa sa rezolvam aceasta situatie, ca oricare medic sa aiba acces la medicatia oricarui pacient", a declarat dr. Elena Voicu la Digi 24.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#dulap inchis medicamente Spitalul Pantelimon , #spitale