Mobilizare impresionanta sa fie gasit un antibiotic pentru politistul ranit cu sabia: Lipseste cu desavarsire din spitalele din Romania

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 23:08
8871 citiri
Mobilizare impresionanta sa fie gasit un antibiotic pentru politistul ranit cu sabia: Lipseste cu desavarsire din spitalele din Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Bogdan Banica

Dupa ce Ministerul de Interne condus de Carmen Dan a cerut oamenilor sa doneze pentru politistul ranit cu sabia in cap in timpul unei misiuni la Radauti, Suceava, acum colegii sai au fost nevoiti sa se indrepte din nou catre cetateni, pentru a face rost de un antibiotic care nu se gaseste in spitalele din Romania, dar care era esential pentru supravietuirea sa.

"Pentru continuarea tratamentului, colegul nostru Sfichi Ciprian are nevoie de acest antibiotic ce nu se mai producec in Romania. Daca aveti cunostinte in strainatate, rugam distribuiti", au postat colegii politistului ranit.

Din fericire, situatia s-a rezolvat si antibioticul Linezolid a ajuns la pacient: "Multumim, respect! Datorita mobilizarii ed care sunt sincer impresionat, am gasit tratamentul necesar! Multumiri din partea familiei si respectele mele! Doamne-ajuta tuturor!".

Situatia a fost remarcata de fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"Sa ai 35 de ani, sa fii politist pentru ca asa ti-ai dorit dintotdeauna, sa mergi in misiune, un nenorocit sa iti crape capul cu sabia, sa isi pozeze duamna ministru manichiura langa tine dar apoi colegii sa trebuiasca sa faca un apel public pentru a gasi un antibiotic ca sa nu mori in spital...", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru isi incheie postarea cu o intrebare: "Va mai amintiti cu ce se ocupa duamna Carmen Dan zilele astea? Ne avem doar unii pe ceilalti" si a atasat o poza cu ministrul de Interne de pe 10 decembrie 2017 cand aceasta l-a vizitat pe Dan Ciprian Sfichi la spital.

Pe 12 decembrie, Ministerul de Interne a postat pe Facebook un apel umanitar la donatii pentru tanarul politist ranit de interlopi.

Pozitia ministerului a fost aspru criticata de politistii din Sindicatul Diamantul care spuneau atunci ca "gestul ar putea sa para unora nobil", dar "in realitate este de-a dreptul hidos, traumatizant".

"Cum sa apeleze un minister la mila publica pentru ajutorarea financiara a unui politist ranit la datorie? Ce mesaj transmite politistilor, ministrul MAI? Ca daca politistii sunt raniti la datorie, in slujba statului, viata lor depinde de generozitatea individuala a cetatenilor? Hidos!", a fost reactia Sindicatului Diamanatul pe Facebook.

La inceputul lunii decembrie 2017, politistul de 35 de ani care lucra la Trupele Speciale a fost lovit in cap cu o sabie in timp ce participa la o perchezitie intr-o casa in care se afla unul dintre capii unei grupari de traficanti de droguri.

Dupa ce a iesit din coma si a fost operat de mai multe ori, Dan Ciprian Sfichi si-a revenit si a inceput procesul de recuperare. Politistul are nevoie de recuperare pentru redobandirea functiilor motorii.

Dan Ciprian Sfichi lucreaza de 12 ani in Politia Romana, este casatorit si are doi copii.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#politist taiat sabie , #spitale