Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O americanca de la Deveselu, cu pneumonie, fata in fata cu spitalele romanesti - reactia Ambasadei SUA

Duminica, 02 August 2015, ora 12:57
7775 citiri
O americanca de la Deveselu, cu pneumonie, fata in fata cu spitalele romanesti - reactia Ambasadei SUA
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

O americanca ce lucreaza ca inginer la baza militara din Deveselu s-a imbolnavit de pneumonie, insa nu a reusit sa se trateze la primele doua spitale la care a mers. Totusi, povestea ei are un final fericit, iar acest lucru a atras atentia Ambasadei SUA la Bucuresti.

Sandy Higgins a venit din SUA in tara noastra pentru a munci la scutul antiracheta.

Insa ea s-a imbonavit si a fost nevoita sa treaca prin multe peripetii pentru ca sa se trateze.

"Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Sandy Higgins (dreapta), de la baza militara Deveselu, nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. Sandy a avut insa norocul sa intalneasca doi medici deosebiti, Diana si Robert Medregoniu.

Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor", a scris pe Facebook Ambasada SUA la Bucuresti.

Americanii dau o suta de milioane de dolari pentru baza de la Deveselu

O americanca, fata in fata cu problemele sistemului medical romanesc

Totul a inceput in data de 18 martie, atunci cand americanca s-a simtit rau, asa ca mers la consult la medicul bazei militare de la Deveselu.

Dupa aproximativ o saptamana, a fost trimisa la spitalul din Caracal, unde a aflat ca are pneumonie, asa ca trebuia sa se interneze, relateaza Digi 24. Insa realitatea din sistemul medical romanesc a lovit-o din plin: pentru a ramane acolo, ea era nevoita sa imparta patul cu o alta pacienta.

Sandy Higgins a refuzat, asa ca a decis sa incerce si la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Acolo a dat peste aceeasi problema, asa ca fost trimisa la Spitalul de Boli Infectioase. Nici aici nu a gasit o rezerva libera, dar o doctorita a hotarat sa transforme biroul sau in salon. Starea de sanatate a femeii s-a ameliorat, iar pentru ca urma weekendul, doctorita Diana Medregoniu a luat-o la ea acasa pentru a continua tratamentul.

"Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient?", a fost concluzia Ambasadei SUA la Bucuresti.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#americanca Deveselu spitale, #inginer deveselu spitale, #inginer sua spitae Romania , #spitale