Pilot infectat cu bacterii la Spitalul Bagdasar-Arseni: Ce a descoperit Ministerul Sanatatii

Marti, 19 Iulie 2016, ora 16:00
2780 citiri
Pilot infectat cu bacterii la Spitalul Bagdasar-Arseni: Ce a descoperit Ministerul Sanatatii
Foto: Spitalul Bagdasar-Arseni

Inspectia Sanitara a sesizat nereguli in privinta normelor de curatenie, dezinfectie si gestionarea deseurilor periculoase la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, iar controlul continua pe parcursul zilei de marti, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Verificarile au fost facute dupa ce pilotul Marian Cojocaru - care s-a prabusit cu paramotorul la Comana si care a fost internat in acest spital - s-a infectat cu doua bacterii rezistente la antibiotice in unitatea sanitara.

Controlul realizat de Ministerul Sanatatii a scos la iveala nereguli, in primul rand in ceea ce priveste curatenia si dezinfectia, acestea fiind servicii externalizate de catre spital, potrivit unui comunicat de presa al ministerului remis marti.

Alte nereguli constatate se refera la gestionarea deseurilor periculoase rezultate din activitatile medicale, se arata in sursa citata.

Ministerul mai precizeaza ca luni seara nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale si nici cele care privesc prestarea serviciilor de curatenie si dezinfectie.

Drept urmare, Inspectia Sanitara a decis extinderea controlului pe durata zilei de marti si derularea unei intregi operatiuni de recontrol. Asta inseamna ca va fi verificata situatia respectarii tuturor masurilor impuse la controale anterioare.

Odata finalizat raportul, concluziile acestuia vor fi publicate, au mai spus reprezentantii ministerului.

Inspectorii sanitari, impreuna cu Departamentul Supraveghere din cadrul Directiei Sanitare Bucuresti, au efectuat luni seara, intre orele 18:30-22:30, un control la Spitalul Bagdasar-Arseni, in legatura cu situatia pacientului in varsta de 44 de ani, internat pe data de 10 iulie in urma accidentului din comuna Comana, judetul Giurgiu. Este vorba despre pilotul Marian Cojocaru, care s-a prabusit cu paramotorul la Comana pe 10 iulie.

"Marian este diagnosticat cu infectie intraspitaliceasca cu Klebsiella si Acinetobacter, cu rezistenta crescuta la antibiotice. Datorita plamanilor situatia e complicata. Am depus astazi (luni - n.red.) cerere la Ministerul Sanatatii pentru transfer urgent in afara tarii, deoarece riscurile cresc in fiecare minut si tot progresul pe care l-am facut pana acum sa nu mai insemne nimic", a scris sotia pilotului pe Facebook.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bacterii Bagdasar Arseni, #nereguli Bagdasar Arseni, #nereguli curatienie Bagdasar Arseni , #spitale