Programul de guvernare: Ce isi propune USL pentru Sanatate

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 20:40
2487 citiri
Programul de guvernare: Ce isi propune USL pentru Sanatate

Guvernul USL isi propune la Sanatate, printre altele, revizuirea sistemului de finantare si implementarea unui control riguros al cheltuielilor publice din sistemul sanitar, mizand in acest sens pe separarea alocarii fondurilor pentru serviciile de sanatate, in functie de pachetele de servicii.

Astfel, potrivit programului de guvernare, finantarea serviciilor de sanatate va fi separata in doua pachete. Primul pachet este al serviciilor de sanatate de baza, pentru toti cetatenii, asigurati si neasigurati, urmand sa cuprinda domeniile urgenta, preventie si programe nationale de sanatate. Al doilea pachet este cel de servicii medicale suplimentare pentru cetatenii asigurati in regim privat.

De asemenea, sunt prevazute asigurari deductibile intr-o limita stabilita de Guvern, cat si reglementarea participarii companiilor producatoare de tehnologii medicale la finantarea partiala a cresterii costurilor de utilizare a acestor tehnologii.

Programul de guvernare: Ce isi propune Ponta pentru infrastructura

Programul USL mai prevede pregatirea si atragerea de personal medical prin: revizuirea sistemului de salarizare in directia flexibilizarii si stimularii performantei si competitivitatii prin excluderea profesiei medicale si de asistent medical, inclusiv moase din categoria personalului bugetar; asigurarea formarii unui numar adecvat de categorii de personal cu preponderenta pentru specialitatile deficitare; reformarea rezidentiatului in ceea ce priveste admiterea, pregatirea si obtinerea calificarilor de specialist; asigurarea de conditii suplimentare/motivante, in vederea instalarii de cabinete medicale in zonele defavorizate.

Guvernul USL mentioneaza in program si proiecte de atragere a resurselor umane, prin rezidentiatul pe post sustinut prin facilitati din partea comunitatilor locale, subventionarea chiriilor pentru medicii rezidenti si tinerilor specialisti de la comunitatile locale, precum si despre acordarea unor facilitati la deschiderea cabinetelor medicale ale medicilor de familie si ale medicilor din ambulatoriul de specialitate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#program guvernare USL Sanatate, #USL reforme Santate , #spitale