Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD "mulge" bugetul Spitalului Judetean din Braila

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 12:39
3084 citiri
PSD "mulge" bugetul Spitalului Judetean din Braila

In timp ce cadrele medicale de la Spitalul Judetean Braila protesteaza violent fata disponibilizarile si taierile scaderea salariilor anuntate conducere, milioane de lei din bugetul spitalului se duc pe contracte incheiate cu firme apropiate presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD).

Trecerea spitalelor in responsabilitatea autoritatilor locale incepe sa scoata la iveala diverse interese politice si de afaceri. Un exemplu este scandalul de la Spitalul Judetean Braila, care tine de trei zile.

Protestatarii s-au imbrancit cu agentii de paza, au spart usile de la intrarea in spital si au cerut demiterea managerului Rodica Sin, dar si pe cea a lui Gheorghe Bunea Stancu (PSD), presedintele Consiliului Judetean, cel care a repus-o in functie, scrie Romania Libera.

Protestul de la Spitalul Judetean Braila continua si miercuri (Video)

Conflictul a fost aplanat temporar, dar negocierile cu conducerea continua si joi, protestatarii amenintand ca daca nu isi primesc banii vor relua protestele.

In tot acest timp, spitalul cheltuieste sume impresionante pe lucrari mai mult sau mai putin necesare, dezvaluie Romania Libera.

Astfel, imediat dupa preluarea spitalelor in administrare de catre CJ Braila, firma de constructii a lui Bunea Stancu, liderul local al PSD, Concivia SA, dar si firma apropiata acestuia, Tancrad SA Galati, au primit lucrari la spitalele din judet.

Chiar in aceste zile, in curtea in care protesteaza asistentele si medicii Tancrad SA executa un contract semnat cu CJ Braila in urma cu doua saptamani: 107.902 lei, fara TVA, pentru "refacerea aleii carosabile Spitalul Judetean - Sectia Boli Infectioase".

Aleea are circa 100 de metri, iar la licitatie a fost primita doar oferta Tancrad, firma de familie infiintata de Traian Stancic si al carei "pui", Tancrad Construct SRL, are sediul chiar la adresa unde se afla Concivia SA, mai scrie cotidianul citat, dezvaluind si ca presedintele CJ, Bunea Stancu, a semnat zeci de contracte pe banii CJ cu firma care e "chiriasa" firmei sale, Concivia SA.

149 de medici si 55 de contabili

Oamenii politici se acuza reciproc de situatia exploziva de la Spitalul Judetean Braila. PSD si PNL fac front comun impotriva PD-L, desi detin majoritatea in consiliul judetean, dar si in consiliul de administratie al spitalului.

Deputatul PNL Diana Tusa sustine ca revolta angajatilor "este rezultatul descentralizarii marca PD-L". La randul sau, consilierul judetean PNL Catalin Boboc a declarat pentru Romania Libera ca in luna iulie spitalul a primit de la Casa de Asigurari de Sanatate cinci milioane de lei, din care 4,9 milioane au reprezentat salariile celor in jur de 200 de angajati. "In timp ce avem 149 de medici, sunt 110 angajati TESA, din care 55 numai contabili, iar la intretinere, spitalul isi permite sa plateasca 119 oameni", a precizat Boboc.

In schimb, deputatul PD-L Viorel Balcan arunca toata vina in spatele presedintelui CJ: "Vina totala este a presedintelui consiliului judetean. Consiliul de administratie al spitalului a fost total politizat, controlat de majoritatea PSD-PNL".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste spital Braila, #Bunea Stancu PSD spital, #proteste medici Braila , #spitale