Rasturnare de situatie la spitalul Floreasca: Managerul demisioneaza, medicii raman

Miercuri, 31 August 2016, ora 23:47
21706 citiri
Rasturnare de situatie la spitalul Floreasca: Managerul demisioneaza, medicii raman
Foto: Arhiva Ziare.com

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Paun, i-a prezentat miercuri seara demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Sorin Paun a fost acuzat de medici ca isi injura rezidentii in sala de operatii, dar si ca nu asigura la timp cele necesare bunei functionari a spitalului, medicii fiind astfel in situatia de a nu putea acorda ingrijirea necesara pacientilor. Din cauza acestuia, mai bine de jumatate dintre medicii de la primiri-urgente de la Floreasca si-au scris miercuri demisiile.

Dupa aproape patru ore de negocieri, miercuri seara, la Ministerul Sanatatii, discutiile intre Vlad Voiculescu si medicii demisionari n-au ajuns la nicio concluzie. Ba chiar Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si seful UPU Floreasca, i-a spus ministrului Sanatatii ca 90% din personalul UPU-SMURD de la Floreasca demisioneaza.

La randul sau, ministrul Sanatatii a declarat, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare si unele administrative. Potrivit News.ro, Voiculescu a confirmat ca au existat "niste probleme cu medicamentele", care s-au remediat intre timp.

Ulterior, la negocieri a venit Paun, care si-a prezentat el insusi demisia. Ministrul Sanatatii a anuntat ca va numi cat de curand un manager interimar la Floreasca. In acest nou context, fara Paun la conducerea unitatii, medicii isi retrag demisiile si isi vor continua activitatea.

"In aceasta seara, doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a inaintat demisia din functia de conducere a unitatii sanitare. In cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital pana la organizarea concursului cel tarziu in luna octombrie.

Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun si parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostinta elemente care sa puna la indoiala onestitatea sa si calitatile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapida a situatiei", a declarat Vlad Voiculescu.

Amintim ca Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seara la discutii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitala.

Anterior, acesta declarase ca daca acuzatiile demisionarilor care reclama ca sunt injurati de manager se confirma, asa ceva e "inacceptabil".

Citeste mai multe detalii despre demisiile medicilor si reactia managerului spitalului

Citeste si Medicii, solidari cu doctorii demisionari de la Floreasca: Traim in dictatura. Domnule ministru, democratizati sistemul si vom vorbi!

17 dintre cei 31 de medici angajati pe sectia de Primiri Urgente anuntasera ca si-au depus miercuri demisiile si declarau ca zilele viitoare si alti colegi le-ar putea urma exemplul.

Cei 17 doctori sustineau ca le e imposibil sa-si faca datoria in conditiile in care aprovizionarea cu materiale si medicamente este defectuoasa si chiar au cumparat medicamente din banii lor. In plus, tot ei spuneau ca nu mai suporta injuraturile managerului spitalului. Drept dovada, o inregistrare audio in care vocea ar fi a managerului Sorin Paun a aparut recent pe Internet.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sorin Paun demisie Floreasca, #medici protest demisie Floreasca , #spitale