Sapte pelerini au ajuns la spital, din cauza oboselii

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 20:18
1288 citiri
Sapte pelerini au ajuns la spital, din cauza oboselii

Sapte pelerini au ajuns la unitatea de primire urgente a Spitalului "Sf.Ioan" din cauza oboselii si a alimentatiei necorespunzatoare, a declarat, duminica, medicul coordonator UPU, dr. Tudor Ciuhodaru.

"Toti au fost evaluati clinic si au beneficiat de asistenta de urgenta. Sunt pelerini din judetele Moldovei, iar starile lipotimice, patologia cardiaca si digestiva au fost principalele motive pentru care acesti pacienti s-au prezentat la spital", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Potrivit jandarmilor, pana duminica la amiaza s-au inchinat aproximativ 30.000 de pelerini la moastele sfante. "Acum, randul este de circa 300 metri, o persoana sta, in medie, trei ore pentru a se inchina. Momentan, avem circa 1.000 de persoane la rand, iar numarul celor care s-au inchinat efectiv, de la debutul pelerinajului, se apropie de 30.000 de persoane", a declarat capitan Mihai Cojocariu, purtator de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

Pelerinajul "Calea Sfintilor" va avea loc duminica seara. Moastele Sfintei Parascheva vor fi scoase in procesiune pe strazile centrale ale Iasiului, din imediata apropiere a Mitropoliei, pana la Biserica "Sf. Nicolae Domnesc" unde se va face jonctiunea cu moastele Sfantului Vasile cel Mare. Dupa o ceremonie religioasa, moastele celor doi sfinti vor fi purtate de clerici inapoi spre Mitropolie si vor fi depuse in curtea lacasului de cult pentru ca pelerinii sa se poata inchina.

In data de 14 octombrie 2009, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, pe o scena special amenajata. La eveniment sunt asteptati numerosi pelerini, sefii administratiei locale, politicieni si presedintele tarii Traian Basescu.

Manifestarile dedicate hramului Sfintei Parascheva coincid si cu evenimentele organizate de primaria Iasi in cadrul Sarbatorilor Iasiului, ce se desfasoara in perioada 3 - 18 octombrie. Vineri, au fost deschise o serie de targuri, iar peste 400 de comercianti din toata tara isi vor expune produsele timp de o saptamana.

Pe parcursul sarbatorilor vor avea loc evenimente culturale, competitii sportive, expozitii de arta, activitati de voluntariat, spectacole de dans, concerte cu artisti, simpozioane, dezbateri, lansari de carte, targuri ai mesterilor populari si parade. Fata de anul trecut, bugetul alocat de municipalitate este cu 26% mai mic, in conditiile in care evenimentul se desfasoara pe o perioada de timp mai mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pelerini spital Parascheva, #pelerinaj Sfanta Parascheva, #moastele Sfintei Parascheva , #spitale
Comentarii
L
Lake
rank 1
Pentru cine/ce vă sacrificați, măi oameni buni?