Scandalul dezinfectantilor diluati: Compania Hexi Pharma, pusa sub urmarire penala

Vineri, 13 Mai 2016, ora 12:08
3180 citiri
Scandalul dezinfectantilor diluati: Compania Hexi Pharma, pusa sub urmarire penala
Foto: Hexi.ro

Compania Hexi Pharma a fost pusa oficial sub urmarire penala in dosarul dezinfectantilor diluati, ceea ce inseamna ca si cererea de intrare in insolventa va trebui suspendata.

Procurorii Parchetului General au anuntat recent ca au inceput urmarirea penala pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

Urmarirea penala era in rem, ceea ce inseamna ca erau vizate faptele, nu persoanele. Dupa mai multe perchezitii si dupa ce patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchet, procurorii au dispus ca Hexi Pharma sa fie urmarita penal.

"In continuarea cercetarilor efectuate in cauza cunoscuta generic sub denumirea 'Dezinfectantii utilizati in spitale', procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. Hexi Pharma co s.r.l. pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, prev. si ped. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

In cursul zilei de azi, 13 mai 2016, reprezentantului legal al societatii i-a fost adus la cunostinta faptul ca procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. Hexi Pharma co s.r.l. sub aspectul savarsirii infractiunii mai sus mentionate", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Scandalul dezinfectantilor: Patronul Hexi Pharma, la Parchetul General (Video)

Explicatia halucinanta a unui director Hexi Pharma pentru diluarea dezinfectantilor

Mai multe perchezitii informatice au loc, vineri, in dosarul Hexi Pharma, iar anchetatorii verifica laptopurile si telefoanele directorului general Florin Dinu si ale chimistului fabricii. De asemenea, mai multi politisti au descins la sediul firmei.

Scandalul dezinfectantilor, primele rezultate oficiale: Substante diluate de aproape 10 ori

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma cere scuze medicilor si pacientilor si vrea gasirea vinovatilor

Si sambata, procurorii si politistii au facut perchezitii la cladiri care apartin Hexi Pharma, dar si acasa la patronul Dan Condrea, de unde procurorii au ridicat documente si probe.

Pe rolul Tribunalului Bucuresti este inregistrata o cerere a Hexi Pharma privind intrarea in insolventa. Dosarul a fost inregistrat la data de 10 mai pe rolul instantei. Odata cu inceperea urmaririi penale a Hexi Pharma, aceasta cerere va fi suspendata, potrivit Realitatea Tv.

Analizele substantelor dezinfectante folosite in spitalele din Romania au aratat ca acestea erau diluate chiar si de 4.500 de ori. Primele rezultate venite de la ICECHIM asupra produselor biocide de la Hexi Pharma au oferite informatii alarmante.

Scandalul dezinfectantilor: Alte 18 probe arata cat de mult dilua Hexi Pharma substantele - Documente

La clorura de amoniu, valoarea declarata era 15%, iar cea masurata este de 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarata era 10%, cea masurata - 7,41%. La Glutaraldehida, valoarea declarata era 12%, iar cea masurata era de 1,23%.

Mai mult, la o substanta etanol dintr-un lot, unde pe eticheta scrie concentratie de 42%, s-a descoperit o concentratie de 0,01%. De altfel, la toate cele cinci loturi de Hexio A, concetratia de etanol era de 4.200 de ori mai mica decat cea prevazuta pe eticheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hexi Pharma urmarire penala, #scandal dezinfectanti diluati, #Hexi Pharma dosar Parchet , #spitale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5