Sectie inchisa la Spitalul de Urgenta din Drobeta, dupa ce 4 pacienti au murit

Luni, 06 Mai 2019, ora 15:57
7954 citiri
Sectie inchisa la Spitalul de Urgenta din Drobeta, dupa ce 4 pacienti au murit
Foto: captura video Youtube

Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin a fost inchisa, dupa ce patru pacienti au murit in urma unor infectii nosocomiale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, unul dintre pacienti era purtator de Acinetobacter la momentul internarii, iar decesele au fost inregistrate la finalul lunii aprilie.

Conform raportului DSP Mehedinti, toti pacientii aveau afectiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnica, poliglobulie, insuficienta renala, sindrom de citoliza hepatica, insuficienta cardiaca.

De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronsic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Tot raportul concluzioneaza ca cei 4 pacienti au decedat din cauza afectiunilor preexistente.

"Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitara nu a fost evidentiata niciodata prezenta Acinetobacter, neputandu-se depista sursa de infectie, Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie a intregului sector septic.

Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Mehedinti sa verifice modul in care Spitalul Judetean a respectat procedurile in acest caz si a solicitat ca maine, 7.05.2019, dupa finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti sa se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din sectia de ATI. In functie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activitatii", se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Greseli facute de personalul medical, care duc la raspandirea bacteriilor in spitale - Studiu

Ministrul Sanatatii: Biocidele neconforme au fost utilizate in peste 30 de spitale

Maternitatea Giulesti se redeschide. Amenzi de 10.000 de lei dupa ce 45 de bebelusi au fost infectati cu stafilococ

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Drobeta Turnu Severin spital infectii , #spitale