Sotia unui reputat medic decedat recent: A contractat virusuri si bacterii la Fundeni - cum raspunde spitalul

Vineri, 13 Mai 2016, ora 21:01
19077 citiri
Sotia unui reputat medic decedat recent: A contractat virusuri si bacterii la Fundeni - cum raspunde spitalul
Foto: Arhiva Ziare.com

Sotia profesorului universitar doctor Mihai Coculescu, decedat la sfarsitul lunii martie, afirma intr-o scrisoare deschisa ca principala cauza a decesului acestuia a fost "soc septic sever" si sustine ca reputatul medic a contractat sase virusuri si bacterii la Sectia de Terapie Intensiva 3 a Spitalului Fundeni, unde se internase avand gripa porcina.

"Pe Certificatul de deces al lui Mihai, la cauza mortii, prima cauza inscrisa este soc septic sever. S-a internat intr-o vineri (12 februarie) la Fundeni. Marti a venit rezultatul analizelor medicale: capatase virusul AH1N1. Apoi la terapie intensiva 3 Fundeni a mai acumulat 6 virusuri si bacterii", sustine Lucia Coculescu intr-o scrisoare deschisa publicata de Cotidianul, citat de News.ro.

Ea spune ca si-a transferat "aproape fortat" sotul la clinica Sanador, "revoltata de ce indisciplina si lipsa de ingrijire a personalului medical mediu" a intalnit.

"S-a stins cu mine si Ilinca alaturi, in liniste, in 25 martie. Pentru mine, care nu sunt medic, au fost zile ingrozitoare in care azi credeam ca scapa, maine aflam ca a mai aparut o bacterie", scrie sotia medicului Mihai Coculescu.

Scandalul dezinfectantilor - Seful Spitalului Sf. Maria: Mainile chirurgilor aratau ca niste crocodili

Ea arata ca sotul ei avea si "o boala de baza" la cei 72 de ani, dar operata la Londra cu 8 ani in urma intr-o clinica privata si tinuta bine sub control.

"Costul ingrijirii medicale in Anglia l-a suportat in intregime familia noastra, fara niciun suport din partea autoritatilor romanesti si va asigur ca a fost insemnat chiar si pentru o familie din clasa de mijloc. Nu am simtit sub nicio forma nici macar putin la ce ne-au folosit banii dati atatia amar de ani pe asigurarile de sanatate", declara Lucia Coculescu, precizand ca, in spitalul Fundeni, doar intr-o saptamana a dus medicamente si tehnica medicala de 20.000 lei.

Referitor la controalele din spitale pe fondul scandalului dezinfectantilor diluati si la faptul ca au fost gasite nereguli la Institutul Parhon si la Spitalul Cantacuzino, Lucia Coculescu aminteste ca primul a avut-o ca directoare pe doctor Diana Paun, in prezent consilier prezidential.

"Legat de Spitalul Cantacuzino, tremur la gandul ca Ilinca mea (medic, dar si mama a trei copii) se duce in acel focar la serviciu, zilnic", incheie femeia.

Scandalul dezinfectantilor: Spitale mari din Bucuresti, verificate de Corpul de Control al lui Ciolos

Ce spune managerul de la Fundeni

Managerul Institutului clinic Fundeni, Carmen Orban, afirma ca Mihai Coculescu a fost internat in unitatea sanitara cu o boala extrem de grava, cu imunitate foarte scazuta, pe parcursul internarii suferind disfunctii multiple de organ, iar medicii au depus toate eforturile pentru tratarea colegului lor.

" (...) Intelegem durerea provocata de pierderea unui membru al familiei si suntem alaturi de familia prof. dr Coculescu in aceasta suferinta, dar trebuie subliniat ca Institutul Clinic Fundeni a depus toate eforturile pentru tratarea pacientului si scrisoarea deschisa publicata aduce prejudicii grave de imagine unitatii sanitare", arata un comunicat al spitalului remis News.ro, ca reactie la scrisoarea deschisa a sotiei lui Mihai Coculescu.

"Pacientul a fost internat in Sectia de Hematologie cu simptomatologie respiratorie si febra inalta, care a debutat cu o saptamana inaintea internarii", mentioneaza spitalul.

Pentru ca evolutia starii profesorului era in agravare, s-a decis transferul in Sectia Terapie Intensiva Fundeni. Pe parcursul internarii, starea i s-a agravat, aparand complicatii pulmonare severe si "disfunctii multiple de organ".

Haos in Sanatate: Operatii amanate din cauza dezinfectantilor diluati UPDATE

"Pacientul beneficiaza de terapie antivirala si management al disfunctiilor de organ. Evolutia este una dificila si prelungita in contextul unui status imunodeprimat, necesitand tratament specific si complex de terapie intensiva. Inca de la admisie, pacientul a fost izolat in conditii specific patologiei mentionate", se arata in comunicatul spitalului.

La cererea familiei acesta a fost transferat intr-o unitate sanitara privata, dupa 38 de zile de ingrijiri, in momentul transferului starea acestuia fiind stabila.

"Potrivit conducerii unitatii sanitare, costurile directe (materiale, medicamente, analize) au fost de 278.001 lei, nefiind incluse cheltuielile de personal si cele indirecte. Conducerea Fundeni nu are cunostinta de faptul ca pacientul a cumparat medicamente sau alte dispozitive medicale pe parcursul internarii.

Tinand cont de contextul actual in care dezinfectia in spitale este subiectul zilei, va aducem la cunostinta ca, datorita specificul Institutului si a patologiei extrem de grave care se trateaza in Fundeni, datorita numarului extrem de mare de pacienti imunodeprimati, aflati in timpul sau post transplant medular, de rinichi sau de ficat, Institutul Clinic Fundeni are proceduri de protectie antiinfectioase suplimentare privind aerul, apa, suprafetele si personalul (...) ", se arata in comunicatul Institutului Clinic Fundeni, semnat de managerul Carmen Orban.

Cine a fost Mihai Coculescu

Mihai Coculescu a fost profesor, cercetator si medic clinician in Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, unde a detinut ani la rand functia de Director general adjunct, fiind membru al Consiliului stiintific.

El a fost presedinte fondator al Societatii Romane de Psihoneuroendocrinologie, a condus Societatea Romana de Endocrinologie, devenind, in 2012, presedinte de onoare. Recunoscut pe plan international ca unul dintre specialistii cu performante deosebite in domeniul endocrinologiei, profesorul Coculescu a fost membru al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie si al Asociatiei Americane de Endocrinologie clinica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medici virusi spital, #medic Coculescu murit virusi , #spitale