Spitale dezinfectate doar de ochii lumii: Control si la Institutul Oncologic Bucuresti

Marti, 03 Mai 2016, ora 12:14
2919 citiri
Spitale dezinfectate doar de ochii lumii: Control si la Institutul Oncologic Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Santatii a dispus, marti, verificari la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) cu privire la contractele de achizitii incheiate intre acesta si firma Hexi Pharma, producatorul dezinfectantilor diluati folositi in spitale.

"Ministrul Sanatatii a dispus Corpului de Control, astazi, 3 mai 2016, efectuarea unei anchete in ceea ce priveste contractele de achizitii incheiate de Institutul Oncologic Bucuresti cu firma producatoare a dezinfectantilor in cauza, dar si cu alti agenti economici, care pot avea legatura cu ancheta in cazul biocidelor", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Reprezentanii institutiei precizeaza ca rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General, care s-a autosesizat in legatura cu acest scandal al substantelor dezinfectante diluate si de zece ori de catre Hexi Pharma si vandute in sute de spitale din tara.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa inchei o asigurare de viata

Totodata, o investigatie EurActiv a dezvaluit, marti, ca o alta firma a patronului Hexi Pharma, si anume Medical Cleaning, este pe cale sa obtina un contract de curatenie pe o perioada de trei ani, in valoare de sapte milioane de lei, cu Institutul Oncologic Bucuresti.

Jurnalistii EurActiv au subliniat ca prevederile din caietul de sarcini sunt favorabile firmei Medical Cleaning, care deocamdata a obtinut prin negociere, fara anunt de participare, un contract provizoriu pe doua luni. Ziaristii au notat ca verificarile Ministerului Sanatatii au fost dispuse in urma investigatiei lor.

Scandalul dezinfectantilor din spitale: Patronul Hexi Pharma sugereaza ca s-ar dori scoaterea firmei de pe piata

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma, contrazisa de o noua analiza. Reactia firmei (Video)

Spitalele, dezinfectate doar de ochii lumii - Hexi Pharma si-a oprit productia

De asemenea, in document se mai mentioneaza ca ministrul Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu are in vedere "extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare si achizitii si la alte unitati spitalicesti".

Asta dupa ce, saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii a dispus efectuarea de controale in mai multe spitale din Romania, verificari ale caror rezultate vor fi prezentate miercuri, in cadul unei videoconferinte cu Directiile de Sanatate Publica din tara.

Ministerul Sanatatii face controale dupa ancheta de presa referitoare la dezinfectantul din spitale

Scandalul dezinfectantilor pentru spitale

Scandalul a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe site-ul sau o ancheta din care reiesea ca dezinfectantii furnizati de Hexi Pharma spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta. Analize ulterioare au aratat ca este vorba de o concentratie de 10 ori mai mica.

In acest context, ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a anuntat ca a fost dispus un control la spitale, iar Hexi Pharma a demarat o ancheta interna, in timp ce Parchetul General s-au autosesizat in acest caz.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#control Institut Oncologic, #control Institut Oncologic dezinfectanti , #spitale