Spitalul CF 2: cinci femei in stare grava din cauza unei infectii

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 19:35
9895 citiri
Spitalul CF 2: cinci femei in stare grava din cauza unei infectii
Foto: Romania Libera

S-au internat in spital pentru diverse operatii si s-au ales cu infectii foarte grave care le pun viata in pericol. Este cazul a cinci femei din Bucuresti care sunt in stare grava, din cauza unei infectii pe care au contractat-o dupa ce au fost internate in sectia de ginecologie a spitalului CF 2 din Bucuresti.

Doua dintre paciente au fost transferate in coma profunda, in noaptea de marti spre miercuri, de la CF 2 la Spitalul Universitar din Capitala. Una dintre cele doua femei in coma este prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu, in varsta de 36 de ani.

Alte trei femei, in afara celor doua internate in coma la Spitalul Universitar, sunt intubate, in stare grava, la alte unitati sanitare din Bucuresti, toate fiind infectate cu stafilococul auriu dupa ce au fost la sectia ginecologie a Spitalului CF 2.

Ziare.com va tine la curent cu evolutia situatiei celor cinci paciente si a anchetei din spital

La spitalul CF 2 din Capitala, este in desfasurare a ancheta Ministerului Sanatatii pentru a stabili daca infectia care a cauzat starea femeilor a fost contractata in aceasta unitate.

Directorul a fost demis

Pana una alta, directorul spitalului CF 2, Constantin Tanase, a fost demis de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Ancheta a fost declansata joi noaptea in comun de Ministerul Sanatatii si spital. Asteptam raportul anchetei pentru a vedea daca de la noi a pornit problema sau este de alta natura. Sectiile nu au fost inchise, a fost inchis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al spitalului, Cristian Codreanu.

Directorul administrativ al spitalului a declarat ca sectia de ginecologie de la CF 2 este cea mai moderna din tara. "Nu e ceva iesit din comun, se mai intampla, doar ca de data asta s-a intamplat si la noi", a spus directorul filmat cu camera ascunsa de reporterii Realitatea TV.

Povestea Amaliei

Artista Amelia Antoniu se internase in Spitalul CF 2 pentru o operatie simpla de cauterizare a unei rani pe colul uterin, insa a contractat o infectie si a ajuns in coma profunda.

"Cele doua paciente, in varsta de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate in noaptea de marti spre miercuri de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar in stare foarte grava, fiind internate de la bun inceput la sectia de Terapie Intensiva, unde se afla si acum. Colegii nostri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele doua paciente sunt asistate respirator, primesc medicatie complexa pentru infectie, iar prognosticul este rezervat", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Capitala, Bogdan Popescu.

Elena Copaciu, seful Clinicii de anestezie-terapie intensiva de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a spus ca starea Ameliei Antoniu este in curs de stabilizare, dar aceasta respira in continuare cu ajutorul aparatelor.

Solista a Teatrului de Opereta, in coma dupa ce a contractat o infectie in spital

A doua femeie aflata in coma este Alice Roxana Preda, care a fost dusa de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti marti noaptea, in stare foarte grava, cu probleme respiratorii, fiind internata in Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva.

Femeia fost supusa, luni, unei interventii de serclaj la Spitalul CF 2, la scurt timp dupa ce a fost operata prim-solista Amelia Antoniu.

Musamalizarea din spital

Parintii si sotul artistei acuza conducerea spitalului ca doreste musamalizarea cazului.

"Fiica mea a plecat razand la spital. Era sigura ca totul va fi bine si ca se va intoarce acasa imediat. Voi purta acest razboi cu autoritatile medicale responsabile pana la capat, indiferent daca fiica mea va supravietui sau nu, pentru ca astfel de lucruri sa nu li se mai intample si altora. Sa nu mai moara si copiii altor mame. Astfel de tragedii nu trebuie musamalizate", a declarat mama artistei.

Sotul Ameliei Antoniu: Spitalul CFR 2 ar trebui inchis, sa nu mai omoare si alti oameni

Sotul artistei, Niculae Gament-Antoniu, spune ca era vorba de o operatie de rutina si ca medicii l-au asigurat, imediat dupa operatie, ca interventia a fost finalizata fara probleme. Potrivit barbatului, exista banuieli ca sotia sa este in coma din cauza unei bacterii contractate in blocul operator, luand in calcul si faptul ca anul trecut au mai fost raportate doua cazuri similare.

"Cu ceva timp in urma au fost inca sase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Si o alta femeie, operata a doua zi dupa Amelia Antoniu se afla la fel, in coma. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeste un soc toxico-septic", a declarat un medic din interiorul CF 2 pentru Romania Libera.

Un alt medic filmat cu camera ascunsa la RealitateaTV a declarat ca infectia s-ar fi raspandit din cauza unor materiale nesterilizate. "S-a mai intamplat si in urma cu un an, la sectia chirurgie", a precizat medicul.

In urma acestor incidente, doi medici de la sectia de ginecologie au facut un memoriu adresat Ministerului Sanatatii, desi au fost amenintati ca vor fi dati afara.

O comisie a Ministerului Transporturilor, in a carui subordine se afla Spitalul CF 2, a inchis vineri sectia de ginecologie si a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natura este virusul care a adus doua femei in pragul mortii. Despre celelalte trei se stie ca sunt infectate cu stafilococ auriu.

Ce este stafilococul auriu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#spital CFR2 femei coma, #spital CFR2 infectie, #Amelia Antoniu spital , #spitale