Spitalul Judetean din Sibiu se apara, dupa ce o femeie a murit, plimbata intre doua spitale: A stat doar 7 minute in UPU

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 12:33
2911 citiri
Spitalul Judetean din Sibiu se apara, dupa ce o femeie a murit, plimbata intre doua spitale: A stat doar 7 minute in UPU
Foto: Arhiva Ziare.com

Femeia de 39 de ani care a murit dupa ce s-a plimbat intre doua spitale din Sibiu a petrecut sapte minute in Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean si nu s-a inregistrat pentru a fi consultata.

Anuntul a fost facut, miercuri, de reprezetantii institutiei medicale care afirma ca au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere.

Femeia a plecat la Spitalul Militar de unde a revenit doua ore si jumatate mai tarziu, adusa de un echipaj SMURD.

Reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au anuntat, miercuri, ca, in urma vizualizarii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Unitatea de Primiri Urgente, s-a stabilit ca pacienta, insotita de apartinatoare, s-a prezentat in Unitatea de Primiri Urgente a SCJU Sibiu la ora 15:58 si a parasit unitatea la ora 16:05.

"In acest interval de timp, pacienta nu s-a inregistrat pentru a putea fi consultata. Imaginile dovedesc ca pacienta si apartinatoarea au petrecut un timp extrem de scurt in cadrul UPU, unde se derula o activitate specifica, personalul raspunzand solicitarilor pacientilor", anunta SCJU, intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, pacienta a revenit la Unitatea de Primiri Urgente a SCJU Sibiu in aceeasi zi, la ora 18:35, adusa de un echipaj SMURD de tip C1 de la Centrul de Primiri Urgente al Spitalului Militar.

"Personalul medical al UPU a actionat in mod profesionist si prompt, femeia intrand de urgenta in sala de consultatii. Conform fisei medicale, la ora 18.40 pacienta se afla deja in investigatii.

In jurul orei 19.00, pacienta a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a incercat resuscitarea sa, facand tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vietii pacientei dar, din pacate, la ora 22.00 a fost declarat decesul femeii", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii spitalului precizeaza ca situatia este in atentia Consiliului Etic al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, care s-a autosesizat si va analiza circumstantele evenimentului si "eventualele incalcari ale principiilor morale sau deontologice in relatia pacient - cadru medico-sanitar si auxiliar din cadrul spitalului, prevazute in legislatia specifica".

Rudele unei femei de 39 de ani care a murit la Spitalul Judetean Sibiu spun ca aceasta a mers la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului dupa ce s-a simtit foarte rau, dar ca a fost tinuta pe hol fara sa o consulte cineva, iar din aceasta cauza a mers la Spitalul Militar, unde, de asemenea, ar fi fost tinuta pe hol timp de o ora, desi vomita.

Dupa ce intr-un final a fost consultata, femeia a fost trimisa cu o ambulanta tot la Spitalul Judetean, unde a decedat la scurt timp.

Incidentul s-a petrecut in 28 decembrie.

Citeste si Pacienta umilita la Spitalul din Baicoi: Un medic de la camera de garda a refuzat internarea (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#femeie moarta spitale Sibiu , #spitale