Dan Tudorache s-a sucit. Zice ca n-ar fi fair sa dea Primaria Sectorului 1 bani pentru Spitalul de Arsi

Joi, 21 Iulie 2016, ora 17:52
3398 citiri
Dan Tudorache s-a sucit. Zice ca n-ar fi fair sa dea Primaria Sectorului 1 bani pentru Spitalul de Arsi
Foto: captura YouTube

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat ca nu ar fi corect ca Sectia de terapie intensiva a Spitalului de Arsi sa fie reconstruita din banii locuitorilor Sectorului 1, pentru ca spitalul este unul "national", "pentru toata Romania".

Spitalul de Arsi, a carui sectie de ATI a fost inchisa de Ministerul Sanatatii saptamana trecuta, din cauza conditiilor neigienice si lipsei unui sistem de climatizare, este in administrarea Primariei Sectorului 1.

Totusi, Tudorache se intreaba daca e "fair" ca acesta sa fie reabilitat de primaria pe care o conduce.

"Noi am face o cladire noua pentru un spital al Sectorului 1, nu pentru un spital national. Sunt banii locuitorilor Sectorului 1 si trebuie sa ii folosim in primul rand pentru locuitorii Sectorului 1, si cand spun ca e un spital national, spitalul national este pentru toata Romania. Nu stiu daca e fair, ca sa zic asa, pentru locuitorii Sectorului 1 sa folosim banii locuitorilor pentru toata Romania", a declarat Dan Tudorache, intr-un interviu acordat Mediafax.

Declaratiile edilului au fost taxate pe Facebook de Clotilde Armand, care i-a fost contracandidata in alegerile din iunie si este acum consilier local in Sectorul 1.

"Afirmatia domnului primar mi se pare inacceptabila, cu atat mai mult cu cat stiu ca Primaria Sectorului 1 are in prezent 80 de milioane de euro in buget, bani care stau nefolositi. Aceasta si pentru ca o parte din investitiile din sector au fost blocate dupa suspendarea din functie a domnului Chiliman si a altor functionari din primarie, ca urmare a problemelor penale", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Ea aminteste si ca administratia din sector aloca 1 milion de euro pentru o sculptura "cu un gust indoielnic", care va fi amplasata in Parcul Kiseleff.

Sculptura la care face referire a fost comandata in mandatul lui Andrei Chiliman artistului Ioan Nemtoi, cu care Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a incheiat un contract de aproximativ 1,53 de milioane de euro, 6.765.440 lei cu TVA (5.456.000 de lei fara TVA), relata la vremea respectiva site-ul B365, care prezinta si imagini ale lucrarii.

Pe de alta parte, Clotilde Armand spune ca si "autoritatile centrale ar trebui sa contribuie cu o parte din suma necesara" pentru reabilitarea sectiei de la Spitalul de Arsi si "trebuie explorate toate oportunitatile de accesare a fondurilor europene".

In urma cu o saptamana, Dan Tudorache declara ca exista buget pentru reabilitari la Spitalul de Arsi si primaria are toata disponibilitatea.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Spitalul de Arsi reabilitare primar, #Dan Tudorache bani Spitalul de Arsi , #Spitalul de Arsi