Dosare penale in cazul a doi pacienti morti la Spitalul de Arsi

Joi, 14 Iulie 2016, ora 12:37
3272 citiri
Dosare penale in cazul a doi pacienti morti la Spitalul de Arsi
Foto: Ziare.com

Procurorii au deschis dosare penale in cazul a doua decese din ultima perioada la Spitalul de Arsi - un barbat pe ranile caruia se plimbau larve de musca si o femeie careia i s-a facut transfuzie cu o grupa gresita de sange.

Astfel, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspecta, dupa ce un pacient a fost filmat avand larve de muste pe o rana de la ceafa, transmite News.ro. Ulterior, pacientul a murit.

Politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei vor efectua audieri in cazul barbatului mort.

Cazul a fost mediatizat joi dimineata, dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat o inregistrare video in care este filmat pacientul respectiv. Clipul a fost trimis jurnalistilor chiar de un medic din spital, dorind sa traga un semnal de alarma.

Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Adrian Stanculea, a lasat sa se inteleaga ca situatia nu este unica in sistemul nostru de sanatate: "Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu il omoara. Nu inseamna ca le lasam sa stea pe pacient".

De asemenea, la Parchetul Capitalei a fost deschis si un dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa decesul unei femei la acelasi spital, in urma unei transfuzii gresite de sange, informeaza Mediafax.

Pacienta in varsta de 68 de ani a ajuns la spital pe 13 iunie dupa ce a fost muscata de caine. Avea grupa B3, insa medicii i-au facut transfuzie cu A2. Ulterior, femeia a intrat in soc asemanator celui de septicemie si a murit.

Si in acest caz, Adrian Stanculea a spus ca din punctul sau de vedere cauza mortii femeii nu a fost transfuzia de sange. Medicul a explicat ca pacienta a primit o grupa de sange gresita, dar ca apoi a stat inca sapte zile in spital, timp in care i s-a facut dializa.

"A decedat, dar nu din cauza transfuziei. Sigur ca accidentul nu i-a fost benefic. (...) Dupa parerea mea de medic, nu este o legatura (intre deces si transfuzie - n.red.). Daca asta era cauza decesului, se intampla atunci, nu la cateva zile distanta", a punctat Adrian Stanculea.

Tot joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la pranz, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a spus ca a vrut sa inchida de trei ori Spitalul de Arsi, in ultimele doua luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#dosare penale pacienti morti Spital Arsi, #pacient larve spital arsi, #pacienta transfuzie sange Spital Arsi , #Spitalul de Arsi