Ministrul Sanatatii a vrut sa inchida Spitalul de Arsi de trei ori in ultimele doua luni, dar n-a avut cum

Joi, 14 Iulie 2016, ora 11:53
12383 citiri
Ministrul Sanatatii a vrut sa inchida Spitalul de Arsi de trei ori in ultimele doua luni, dar n-a avut cum
Foto: Realitatea TV

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a comentat, joi la amiaza, situatia grava de la Spitalul de Arsi din Capitala, sustinand ca de cand a fost numit in functie a vrut sa inchida de trei ori aceasta unitate sanitara, dar nu a avut cum.

"Incep prin a va spune cat regret situatia pacientului de la Spitalul de arsi. Aceasta conferinta este despre Spitalul de Arsi care se afla intr-o situatie foarte grava si nu de ieri de azi. O cunoastem cel putin de la Colectiv, in noiembrie am fost acolo ca voluntar. In ultimele doua luni, am avut mai multe situatii de criza: Valea Cascadelor, situatia cu transfuzia, aceasta", a spus ministrul facand referire la dezvalurile unui medic din acest spital care a filmat cum se plimba larvele de musca pe ranile deschise ale unui pacient.

Voiculescu a precizat ca nu a inchis spitalul pentru ca, in urma discutiilor cu managerii celorlalte spitale, a ajuns la concluzia ca nu are unde sa duca pacientii.

"Singura masura rezonabila pe care am luat-o in considerare de mai multe ori este inchiderea spitalului si transferul activitatii in alta unitate. Masura am luat-o in considerare de trei ori. Saptamana tecuta am avut o intalnire cu managerii spitalelor care pot lua pacienti cu arsuri grave, dar concluzia la care am ajuns este ca nu putem inchide tot spitalul. Ceea ce am facut a fost sa suspendam activitatea Unitatii de Transfuzie (UTS) ", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul a spus ca si in weekendul ce a urmat exploziei de la Valea Cascadelor a mers la Spitalul de Arsi si a vazut conditiile din spital. El a precizat ca unul dintre consilierii sai, medicul Catalin Cristoveanu, si doua asistente de la spitalul Marie Curie au stat o noapte intreaga la spital, ca voluntari, pentru a-i ajuta pe medici, dar si pentru a-i face un raport.

"Raportul arata o situatie care nu este mai putin grava decat ceea ce ati vazut azi dimineata. Dincolo de problemele de management, trebuie spus ca e inacceptabil ca dupa sase luni de la Colectiv noi sa nu fi invatat nimic. (...) Situatia este rezultatul lipsei de viziune, de actiune asupra acestui spital. Nimeni nu a facut nimic semnificativ pentru acest spital", a mentionat Vlad Voiculescu.

Ministrul a dorit sa asigure pe toata lumea ca vinovatii pentru situatia spitalului vor raspunde.

"Vinovatii vor raspunde. Politia Capitalei este acolo deja. Nu putem invinovati intreg personalul medical. Este singurul spital unde avem specializati in marii arsi. Nu pot fi invinovatiti in masa. Cat timp nu ai o instalatie de climatizare, cat ai ochiuri de geam fara plasa si ai muste, ai o problema majora", a continuat acesta.

Intrebat despre ceea ce s-ar intampla daca in tara noastra s-ar produce in acest moment o explozie in urma careia mai multe persoane ar fi grav ranite, ministrul a raspuns fara nicio ezitare: "Ii ducem direct in strainatate. Nu avem capacitatea. Daca vin cinci pacienti in plus, avem o situatie grava ca tara".

Amintim ca joi dimineata Gazeta Sporturilor a publicat o inregistrare video in care este filmat un pacient care are larve de muste pe rani.

Pacientul respectiv a murit intre timp. Ministrul Voiculescu a spus in conferinta de joi ca s-a interesat de soarta pacientului. "Fusese operat, nu i se facuse baia terapeutica. Am inteles ca protocolul este sa nu i se faca baia terapeutica imediat dupa operatie", a punctat acesta.

Scandalul acesta vine la doar o zi dupa ce miercuri s-a anuntat ca o femeie de 79 de ani a murit la o saptamana dupa ce, tot la Spitalul de Arsi, i s-a facut o transfuzie gresita de sange. Totusi, Adrian Stanculea, purtatorul de cuvant de la Spitalul de Arsi, a spus, miercuri, ca din punctul sau de vedere cauza mortii femeii nu a fost transfuzia de sange.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Voiculescu Spital Arsi Bucuresti, #pacient larve muste spital, #pacient larve spital , #Spitalul de Arsi