Aberatia zilei: SRI, furnizor de anchete in presa?

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 18:34
5804 citiri
Aberatia zilei: SRI, furnizor de anchete in presa?
Foto: Antena3

Senatorul PSD Daniel Savu, membru in comisia parlamentara de control SRI, a dezvaluit marti seara, intr-o emisiune de televiziune, ca serviciul a furnizat presei "anchete intregi", printre care si informatiile din dosarul Mircea Basescu prezentate de Antena 3.

Afirmatiile senatorului (fost ofiter SRI) sunt extrem de grave si ar trebui verificate. Dar de cine? De comisia parlamentara de control din care inca mai face parte Sebastian Ghita, patronul Romania TV, alt post care difuzeaza o sumedenie de informatii pe surse? Greu de crezut.

Dezvaluirea facuta de parlamentarul social-democrat a starnit o reactie furibunda din partea jurnalistei Oana Stancu.

"Domnule Savu, vreti sa imi provocati un atac de cord acum? Pai daca spuneti ca SRI mi-a dat informatii ca sa imi fac emisiunea, inseamna ca ma duc acasa si am grija de copil si astept informatii de la SRI", a reactionat aceasta indignata, relateaza psnews.ro.

Dialogul a continuat in aceeasi linie:

"Daniel Savu: Sa va spun un lucru, dumneavoastra v-ati continuat niste anchete care v-au fost livrate la un moment dat prin masuri combinative le spun cei din servicii, dumneavoastra nu sunteti mai bine informata decat serviciile.

Oana Stancu: Domnul Savu, va opriti acum si va cereti scuze. Diferenta dintre mine si aia la care faceti trimitere dumneavoastra, stapanii dumneavoastra de la SRI, sa munceasca pentru aceasta tara. Eu mi-am facut meseria si sa le fie rusine si astora de la parchete, si astora de la SRI ca au lasat ca aceasta tara sa fie jefuita. Nu veniti sa imi spuneti mie ca mi-a servit SRI-ul anchete. Sa va fie rusine pur si simplu ca ne luati pe noi toti in aceasta seara si va bateti joc de noi! Dar pana cand?

Daniel Savu: Daca ridicati tonul la mine, nu inseamna ca aveti dreptate.

Oana Stancu: Dar,cata rabdare credeti ca pot sa am cu dumneavoastra?

Daniel Savu: Cat mai multa...

Oana Stancu: Este absolut jignitor ceea ce faceti si ar trebui sa va cereti scuze.

Daniel Savu: Sa va explic niste lucruri...

Oana Stancu: Ce sa imi explicati, ca ne-a dat SRI-ul anchete in anii astia pe tava? Dar nu va e rusine?

Daniel Savu: Dar nu am spus doamna asa ceva, eu am spus ca sunt informatii care au aparut in spatiul public pe care dvs. ca jurnalisti le-ati preluat...SRI a dat anchete presei intregi. Un exemplu este cel al inregistrarilor din dosarul lui Mircea Basescu".

Trecand peste mahalagisme, ne ducem cu gandul la declaratiile fostului procuror Eugen Iacobescu date chiar la postul Antena3 si ne amintim cum dezvaluia acesta ca rudele lui Bercea Mondialu s-au dus la Mircea Basescu cu o geanta cu bani, insa anchetatorii care il filau n-au putut actiona pentru ca nu aveau mandat de perchezitie.

E adevarat ce spune senatorul PSD, ca SRI "l-a livrat" presei pe Mircea Basescu si ca obisnuieste sa le furnizeze jurnalistilor anchete intregi?

Minte senatorul PSD?

Oricare dintre variante ar fi cea reala, este limpede ca ne aflam in fata unei aberatii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Daniel Savu SRI Mircea Basescu, #Daniel Savu SRI anchete presa , #sri