Dragnea: Faptul ca directorul SRI nu a participat la bilantul DNA reprezinta un gest de normalitate

Joi, 23 Februarie 2017, ora 23:01
3443 citiri
Dragnea: Faptul ca directorul SRI nu a participat la bilantul DNA reprezinta un gest de normalitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat joi ca partidul pe care il conduce, alaturi de ALDE, nu intentioneaza sa afecteze capacitatea de actiune impotriva coruptiei, iar faptul ca directorul SRI, Eduard Hellvig, nu a participat la bilantul DNA reprezinta "un gest de normalitate".

"In primul rand, nici PSD, nici colegii de la ALDE, nu intentioneaza sa afecteze capacitatea de actiunea impotriva coruptiei a tuturor institutiilor care au competente in domeniu. Legea trebuie sa fie clarificata si legislatia trebuie sa fie clara si sa fie pusa in acord cu deciziile Curtii Constitutionale. Nu s-a pus problema niciodata si nu se va pune problema niciodata ca toate institutiile care au atributii in aplicarea legii sa nu fie consultate.

Dar nu numai parchetele, asociatiile magistratilor, UNJR, avocatii (...), experti de la Consiliul Europei, experti de la Comisia de la Venetia, orice entitate de buna-credinta care vrea sa participe la o dezbatere serioasa, cinstitia, onesta, dar profunda despre necesitatea de a imbunatati legislatia in acest domeniu", a subliniat presedintele Camerei Deputatilor, la Romania TV.

Intrebat daca faptul ca seful SRI nu a fost la bilantul DNA inseamna ca "s-a terminat cu binomul", liderul PSD a sustinut ca Eduard Hellvig a facut "un gest de normalitate".

"Eu cred ca a fost un gest de normalitate din partea directorului SRI sa nu fie prezent acolo pentru ca SRI are niste atributii foarte bine stabilite de legislatie, este un Serviciu profesionist, un Serviciu care acum este poate principalul pilon in ceea ce priveste securitatea nationala. Cred ca directorul SRI catre aceasta directie duce aceasta institutie. Mi se pare un gest de normalitate", a conchis Liviu Dragnea.

Comentariile sale vin dupa ce purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat ca Serviciul nu are nici un protocol cu Directia Nationala Anticoruptie, iar protocoalele cu multe institutii ale statului sunt "perfect legale". Acesta a precizat ca multe dintre protocoale au fost anulate dupa decizia Curtii Constitutionale din martie 2016, de cand SRI "nu mai pune in aplicare nimic in afara de mandatele de siguranta nationala".

Informatii despre un protocol SRI - DNA au aparut in spatiul public inca din ianuarie.

In urma acestor informatii, DNA preciza ca nu a existat niciun protocol de colaborare SRI-DNA, iar procurorul-sef Laura Codruta Kovesi nu a participat la videoconferinte organizate de SRI, nici saptamanal, nici ocazional si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI.

In acest context, DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa faca verificari pentru a constata in ce masura, prin informatiile transmise, sunt afectate independenta sistemului judiciar si prestigiul magistratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Dragnea Hellvig bilant DNA, #Dragnea DNA SRI , #sri