Dragomir sustine in Comisia de Control SRI ca un fost presedinte al Camerei a beneficiat prin media de sprijinul Serviciului

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 20:47
5728 citiri
Dragomir sustine in Comisia de Control SRI ca un fost presedinte al Camerei a beneficiat prin media de sprijinul Serviciului
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a indicat Comisiei SRI un fost presedinte al Camerei Deputatilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul "culoarelor media", urmand a aduce probe in acest sens, a precizat presedintele Comisiei, Claudiu Manda.

" (Dragomir - n.red.) a dat exemple de persoane politice care au fost sustinute de SRI prin media, si anume ordine date de cei din conducerea SRI, a indicat persoana care dadea ordine, a indicat persoana politica (sic!) care a beneficiat de sustinerea aceasta.

Saptamana viitoare aduce probele care sustin acest lucru", a spus Manda, dupa audierea lui Dragomir in Comisia SRI.

Manda a spus ca membrii Comisiei SRI au fost "socati" la auzirea numelor invocate de Dragomir.

"Ne-au socat numele. Persoana politica despre care Dragomir sustine si va aduce probe in sustinea domniei sale ca a beneficiat de sustinerea personelor si instrumentelor pe care unii din angajati SRI le aveau la dispozitie este un fost presedinte al Camerei Deputatilor. (...) Avea functia de presedinte al Camerei", a precizat Manda.

"A spus de persoane din conducerea SRI care au folosit acele culoare media despre care a facut referire la televizor, dar spunea cum acele culoare media au fost folosite pentru a sprijini mediatic persoane politice, a dat exemplu, ne-a spus un nume. Asteptam la urmatoarea intalnire dovezile si probele", a adaugat Manda, fara sa ofere alte informatii.

Manda a precizat doar ca Dragomir s-a referit, in expunerea sa, la perioada 2009-2013, in care presedinti ai Camerei Deputatilor au fost Roberta Anastase (19 decembrie 2008 - 3 iulie 2012) si Valeriu Zgonea (3 iulie 2012 - 13 iunie 2016).

Un fost sef de CJ ar fi fost o "tinta"

Pe de alta parte, Dragomir a indicat Comisiei SRI un fost presedinte de Consiliu Judetean care a fost anchetat de DNA la solicitarea SRI, acesta fiind o "tinta", a precizat Manda.

"Domnul Dragomir ne-a prezentat un caz in care DNA a anchetat acea persoana la solicitarea SRI si la interventia SRI, indicand-ne persoane, probe, modalitate de probare a infomatiilor pe care dansul ni le spune, este vorba tot de o persoana din politica si o personaa care este, era, nu stiu, presedinte de Consiliu Judetean", a spus Manda.

Manda a precizat ca Dragomir a vorbit Comisiei SRI "despre tintele pe care le alegeau cei din conducerea SRI si a dat exemplu de persoana si de mecanism de decizie care a dus la desemnarea acestei tinte pe care DNA si SRI au anchetat-o".

Dragomir va fi audiat din nou saptamana viitoare, tot marti.

Dragomir a cerut ca 65 de persoane sa fie audiate

Pe de alta parte, fostul colonel a prezentat Comisiei o lista cu 65 de persoane care ar trebuie audiate si care ar putea sa-i probeze afirmatiile, pe lista fiind politicieni, ziaristi, oameni de afaceri si cadre ale SRI.

"Sunt 65 de persoane pe care am dorit sa le comunic Comisiei pentru a fi audiate", a spus Daniel Dragomir la incheierea audierii sale, el refuzand sa dea nume ale persoanelor care se regasesc pe acea lista.

Intrebat daca este vorba de oameni care pot influenta, in momentul de fata decizii ale autoritatilor statului, Dragomir a spus: "Unele, da. Altele, nu".

Fostul ofiter a precizat ca, in viitor, va prezenta noi probe care sa-i sustina afirmatiile de pana acum. "In viitorul apropiat voi face declaratii privitoare la toate aspectele pe care le-am semnalat pana acum. Sedinta Comisiei a fost una foarte concreta si tehnica", a mai spus Dragomir.

Citeste interviul acordat Ziare.com de generalul Florian Coldea in care demonteaza acuzatiile lui Daniel Dragomir pe pana acum

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#presedinte Camera Deputatilor ajutor SRI , #sri