Numele lui Coldea a disparut de pe site-ul SRI

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 08:25
5507 citiri
Numele lui Coldea a disparut de pe site-ul SRI
Foto: Hepta.ro

Numele lui Florian Coldea, prim-adjunct al SRI suspendat din functie in urma dezvaluirilor omului de afaceri Sebastian Ghita, nu se mai regaseste pe site-ul Serviciului Roman de Informatii.

La sectiunea "Conducerea SRI" a site-ului se regasesc acum numele directorului Eduard Raul Hellvig si ale celor trei adjuncti: colonelul Cristian Bizadea, generalul de brigada Adrian Ciocirlan si general-locotenentul George-Viorel Voinescu, insotite de fotografii, de date din CV si de declaratiile de avere si de interese.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a anuntat, joi, ca desfasoara o ancheta in urma dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita, iar, pana la finalizarea verificarilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia directorului SRI, care ii va prelua, de altfel, si atributiile. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public, precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea.

De ce a fost suspendat numarul doi in SRI, Florian Coldea

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai multi oameni politici in legatura cu diverse numiri in functie sau cu actiuni ale justitiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numarat Elena Udrea, Traian Basescu si, recent, Sebastian Ghita, care l-a mentionat in fiecare dintre cele sapte aparitii ale sale la televiziunea pe care o controleaza.

Cea mai recenta a fost miercuri seara, cand Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, in Seychelles, in 2010, si in 2012 in Toscana, unde ar fi fost si Vasile Dancu. Sebastian Ghita a prezentat si o fotografie in care a sustinut ca se afla sotia sa si sotia lui Coldea, la Disneyland.

Cine este generalul Florian Coldea

Aceasta ancheta este cea de-a doua care il vizeaza pe Florian Coldea. Primul scandal in care Coldea a fost implicat si care a determinat inceperea unei anchete interne a SRI a fost cel provocat in 2007 de acuzatiile lui Mircea Geoana, pe atunci lider PSD, potrivit carora prim-adjunctul SRI ar fi solicitat informatii referitoare la judecatorii CCR Ion Predescu, Nicolae Cochinescu si Aspazia Cojocaru.

Liderul social-democrat a sustinut ca astfel ar fi fost influentata decizia Curtii Constitutionale, care avizase negativ propunerea de suspendare din functie a lui Traian Basescu.

Si atunci a fost declansata o ancheta interna si au avut loc si audieri in Comisia parlamentara de control al SRI. Coldea a fost suspendat pe durata investigatiei si apoi repus in functie.

Directorul SRI George Maior a declarat, insa, ca rezultatele preliminare ale anchetei interne in SRI arata ca nu a fost vorba de politie politica, iar Traian Basescu "nu a cerut nimic serviciului", insa este vorba despre "o scurgere de informatii" catre PSD, care poate afecta credibilitatea serviciului. El a apreciat atunci ca Florian Coldea a dat dovada de neglijenta in serviciu.

Acum in varsta de 45 de ani, Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005. Numele sau a fost vehiculat in contextul demersurilor vizand eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, iar numirea sa in functie a avut loc la putin timp de la repatrierea acestora.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Florian Coldea sters site SRI, #Florian Coldea SRI suspendat , #sri