Directorul FBI, multumit de activitatea SRI si a Politiei Romane

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 23:57
2264 citiri
Directorul FBI, multumit de activitatea SRI si a Politiei Romane
Foto: Politia Romana

Directorul FBI, Robert S. Mueller, l-a felicitat miercuri pe directorul general al SRI George Maior pentru ca s-a implicat in lupta impotriva coruptiei, terorismului si criminalitatii organizate.

"SRI si-a asumat un rol de lider in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si a colaborat foarte bine cu celelalte institutii guvernamentale in acest domeniu", a declarat miercuri directorul FBI, in cadrul unei intalniri cu George Maior, informeaza Evenimentul Zilei.

Mueller l-a mai felicitat pe directorul SRI si pentru toata activitatea pe care a depus-o institutia in combaterea terorismului, impotriva criminalitatii organizate si a criminalitatii cibernetice.

In acest context, directorul FBI a precizat ca vor mai exista operatiuni comune, intre SUA si Romania, cum a fost cea din luna iulie, cand au fost arestate sute de persoane acuzate de infractiuni informatice.

Totodata, Robert Mueller a mai declarat miercuri ca a colaborat bine cu procurorii romani.

"SUA apreciaza devotamentul, curajul si integritatea conducerii si a angajatilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si ai directiilor specializate din cadrul acestei institutii, Directia Nationala Anticoruptie si Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism.

Mandatele procurorului general, Laura Codruta Kovesi, si al procurorului sef al Directiei nationale anticoruptie, Daniel Morar, expira in 2012, dupa sase ani de realizari impresionante. Incurajam guvernul Romaniei sa se asigure ca vor fi alesi succesori potriviti pentru a mentine aceleasi standarde inalte de integritate, independenta si simt al raspunderii", a spus directorul FBI.

Tot miercuri, directorul FBI s-a intalnit si cu seful Politiei Romane, Liviu Popa, si cu alti directori din cadrul institutiilor MAI.

Atat seful Politiei Romane, cat si Robert Mueller au "apreciat drept excelenta colaborarea intre politistii romani si americani, indeosebi in ceea ce priveste prevenirea si combaterea infractiunilor de criminalitate informatica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In cadrul discutiilor, directorul FBI le-a multumit acestora pentru eforturile depuse de Politia Romana in solutionarea cazului baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#director FBI Bucuresti, #director FBI lauda SRI Politia Romana , #sri