Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

George Maior: Fosti colaboratori ai Securitatii vor sa atraga SRI intr-o disputa politica

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 22:54
4808 citiri
George Maior: Fosti colaboratori ai Securitatii vor sa atraga SRI intr-o disputa politica
Foto: Digi24

Directorul SRI, George Maior, comenteaza scandalul dintre senatorul Sorin Rosca Stanescu, caruia i s-a alaturat omul de afaceri Ioan Niculae, si deputatul PSD Sebastian Ghita, care i-a acuzat pe acestia de legaturi cu Rusia, acuzand ca fosti informatori ai Securitatii vor sa atraga SRI in dezbateri politice.

"Unii incearca sa atraga Serviciul in asemenea dezbateri cu tenta politica. Nu pot sa nu remarc ca fosti ofiteri ai Securitatii fac declaratii fata de SRI, care este o institutie total diferita de a lor", a declarat Maior, invitat vineri seara la Digi 24.

Acesti fosti colaboratori ai Securitatii "nu pot nici din punct de vedere al unor criterii morale, nici din punctul de vedere al unor criterii profesionale, sa emita judecati de valoare despre activitatea unui serviciu profund atasat valorilor euro-atalantice, care are o credibilitate majora si o legitimitate care depaseste incercarea lor patetica de a lansa acuea la adresa Serviciului", a continuat Maior.

Potrivit acestuia, credibilitatea unui serviciu de informatii este data de calitatea informatiilor pe care le transmite, de viteza cu care se transmit aceste informatii si de calitatea analizei.

Legitimitatea unui astfel de serviciu, a punctat seful SRI, este data de modul in care este perceput.

"SRI este mai bine perceput de cetateni decat unii politicieni, unele servicii economice si unele institutii media", a accentuat Maior.

In final, acesta a precizat ca nu avut nicio discutie cu premierul Ponta despre conflictul dintre Ghita si Rosca Stanescu.

"Pe aceasta chestiune nici nu as fi avut de ce sa am vreo discutie cu domnul Ponta. Ce este in interiorul partidelor este o chestiune care nu ma intereseaza, ma intereseaza insa in schimb atunci cand fost reprezentanti ai Securitatii incerca sa arate ca serviciul face politie politica, cand ei insisi au facut politie politica", a mai spus Maior.

La inceputul lunii, omul de afaceri Ioan Niculae sustinea ca este urmarit de SRI de mai bine de 15 ani, din motive politice si nu din considerente care tin de siguranta nationala.

"Domnul Nicolae daca tacea, filosof ramanea. O sa ii raspund in felul urmator: Securitatea la care domnia sa a lucrat a distrus un stat, l-a sters de pe harta politica, strategica a lumii civilizate si nu a inteles deloc prin aceasta lumea in care traia si actiona acel stat, din pacate. Si vad ca, ca exponent vechi al acestui organism, nici el nu cred ca intelege foarte bine despre ce lume vorbim in secolul XXI. Asa pot sa-i raspund", a conchis Maior.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Maior scandal Ghita SRS, #Maior SRI atac Stanescu, #Sorin Rosca Stanescu Securitate , #sri