Reclamatia unui fost ofiter SRI, trimisa de Iohannis la...SRI

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 22:26
12154 citiri
Reclamatia unui fost ofiter SRI, trimisa de Iohannis la...SRI
Foto: SRI

Florea Daniel, maior in rezerva al SRI, a depus o plangere la Administratia Prezidentiala cu privire la activitatea serviciului secret, iar Presedintia a trimis reclamatia chiar la SRI.

Maiorul a primit raspuns de la serviciul secret, in documentul prezentat miercuri seara la postul B1TV aratandu-se ca nu SRI se poate pronunta cu privire la aspectele sesizate, doar justitia.

"Ca urmare a petitiei dumneavoastra adresata Administratiei Prezidentiale si remisa Serviciului Roman de Informatii pentru competenta solutionare, va aducem la cunostinta ca aspectele prezentate au fost analizate cu toata atentia, sens in care datorita multiplelor initiative ce va apartin, prin care ati inteles sa va exercitati dreptul privind liberul acces la justitie, suntem pusi in imposibilitatea faptica de a face aprecieri si cercetari asupra intregului fond de date si cu atat mai putin de a combate acuzele dumneavoastra, demersuri ce cad cu puterea evidentei in sarcina altei puteri in stat.

In speranta intelegerii corecte a abordarii institutionale cu buna-credinta si exclusiv in spiritul conformitatii cu cadrul legal general si normativ intern ce guverneaza activitatea specifica, va asiguram ca vom manifesta si pe viitor intreaga deschidere si vom acorda concursul necesar aflarii adevarului diferitelor instante competente in drept sa solutioneze cauzele aflate in instrumentarea cu privire la aspectele invocate", se arata in document.

In plus, se reaminteste ca "in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei si ale cadrului normativ consacrat, oricarui cetatean ii este garantat accesul liber la justitie in scopul apararii intereselor sale legitime, drept fundamental pe care Serviciul Roman de Informatii ii respecta si incurajeaza deopotriva".

Totodata insa, se reaminteste ca, tot in conformitate cu prevederile legale in vigoare "institutia va uza de legitimitatea aceluias drept garantat, in sesizarea organelor competente vizand tragerea la raspundere a oricaror terti ce in mod vadit prin acte si fapte executare directa si nemijlocita, inlesnire, sprijinire materiala si morala, determina savarsirea unor fapte sanctionabile de lege".

Despre cazul lui Florea Daniel a vorbit recent si ofiterul in rezerva al SRI, Adrian Radu, cel care a fost fotografiat in timp ce discuta cu fostul presedinte Traian Basescu in parcul Herastrau.

Intr-un interviu acordat de Adrian Radu pentru stiripesurse.ro, acesta a mentionat cazul Florea Daniel, lansand acuzatii la adresa directorului adjunct al SRI Florian Coldea, fara a oferi insa probe.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sesizare Florea Daniel SRI Iohannis, #Florea Daniel Coldea SRI , #sri