Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sedinta de urgenta la MAI. 90 de suspecti de terorism, identificati in Romania in ultimii ani

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 09:28
4106 citiri
Sedinta de urgenta la MAI. 90 de suspecti de terorism, identificati in Romania in ultimii ani
Foto: MAI

In urma atacurilor din ultimele zile din Franta, Ministerul de Interne din Romania a convocat, pentru vineri dimineata, Grupul Interministerial Strategic si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Astfel, in cadrul sedintei va fi prezentata situatia de securitate la nivelul Uniunii Europene si in zonele de interes strategic ale tarii noastre, potrivit unui comunicat de presa al MAI.

Un alt punct prezent pe ordinea de zi este "ncesitatea asigurarii instrumentarului normativ necesar structurilor din domeniul securitatii nationale, in vederea prevenirii si combaterii terorismului si a criminalitatii de mare anvergura, respectiv proiectul de lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, proiectul de lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, precum si platforma comuna de monitorizare si plata online a amenzilor la regimul circulatiei pe drumurile publice".

Atentat la Paris: Atacatorii au actionat cu disciplina militara - concluzia expertilor

De asemenea, MAI mai anunta ca Grupul Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta vor colabora in asa fel incat sa fie asigurate mijloacele necesare asigurarii unui climat de securitate si siguranta publica.

Pe de alta parte, Digi 24 anunta ca 90 de suspecti de terorism au fost identificati in ultimii cinci ani de ofiterii de la Serviciul Roman de Informatii si Directia pentru Combaterea Terorismului si ca multi dintre acestia sunt transfugi care au cerut azil in tara noastra.

Se pare ca autoritatile au descoperit la putin timp dupa ce acestia s-au stabilit in tara noastra ca aveau legaturi cu diferite actiuni teroriste, ocupandu-se de finantarea gruparilor extremiste din Orientul Mijlociu, cu ajutorul unor firme fantoma infiintate in Romania.

Atentat terorist la Paris: Dezvaluirile supravietuitorilor - ce povestesc martorii masacrului

"Sub masca unui transfug poti gasi oricand o persoana terorista", a declarat Costin Georgescu, fost director al SRI.

Sedinta de la MAI are loc in contextul atacurilor din ultimele zile din Paris, in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane. 12 oameni au murit in urma masacrului din sediul redactiei revistei satirice Charlie Hebdo.

Victimele de miercuri sunt Jean Cabut - caricaturist; Georges Wolinski - caricaturist; Stephane Charbonnier, caricaturist; Bernard Verlhac (Tignous) - caricaturist; Philippe Honore - caricaturist; Bernard Maris - economist si cronicar; Mustapha Ourrad - corector; Elsa Cayat - psihanalist; Michel Renaud - fostul director de cabinet al primarului din Clermont; Ahmed Meradet - agent de politie; Franck Brinsolaro - brigadier in serviciul de protectie si Frederic Boisseau - om de serviciu.

Noi focuri de arma pe strazile Parisului: Politisti impuscati

O politista si-a pierdut viata dupa ce a fost impuscata intr-un alt atac joi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sedinta urgenta MAI atentate, #suspecti terorism Romania, #zeci suspecti terorism Romania, #atentate Paris , #sri