Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful SRI, despre clanurile mafiote: Fenomenul este din ce in ce mai intens

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 16:28
3473 citiri
Seful SRI, despre clanurile mafiote: Fenomenul este din ce in ce mai intens
Foto: Arhiva

Directorul SRI George Maior a declarat, marti, ca fenomenul clanurilor mafiote, crima organizata, afecteaza securitatea nationala, precizand ca aceste vulnerabilitati trebuie tratate cu mai multa atentie "la nivelul organelor de aplicare a legii".

"Referitor (...) la crima organizata am precizat clar: Serviciul se ocupa de aceasta dimensiune a securitatii nationale la nivel strategic, vorbim de crima organizata transfrontaliera, care presupune evident fenomene foarte grave la adresa securitatii nationale: contrabanda, evaziune fiscala, trafic ilegal de persoane, trafic de droguri, lucruri pe care Serviciul le are in vedere permanent. (...)

In ultimii doi ani au fost transmise de catre Serviciu, fie organelor de cercetare penala, DIICOT, DNA, fie Ministerului de Interne, peste 1500 de informari referitoare la aceste aspecte", a declarat directorul SRI George Maior, dupa intrevederea avuta cu parlamentarii din Comisia de Control al SRI.

El a precizat ca informarile nu au vizat doar aspecte nationale, ci si locale. "Mai mult decat atat, informarile au vizat nu doar aspectele de ordin national, ci si local, deci fiecare sectie judeteana a Serviciului are ca sarcina informarea factorilor locali despre aceste fenomene.

Si exista harti, daca vreti, complete, si in ceea ce priveste clanurile si actiunea lor in plan judetean , harti foarte clare facute la nivelul Serviciului care sunt transmise Ministerului de Interne sau organelor de cercetare. Serviciul nu este organ de aplicare a legii, este o institutie care prezinta informari, multe dintre ele au ajutat la destructurari, altele din pacate unt gestionate la nivelul organelor de aplicare a legii in felul in care sunt gestionate...

Aceasta este o vulnerabilitate dupa parerea mea care trebuie tratata mai adecvat. In privinta evolutiei acestui fenomen, noi credem ca preferam sa ne ocupam si suntem obligati sa ne ocupam de aspectele de securitate nationala, de infractiunile de drept comun va trebui sa se ocupe foarte intens -si nu vreau sa comentez activitatea altor institutii- evident in primul rand Politia, Ministerul de Interne. Dar noi avertizam asupra acestui fenomen care, repet, a crescut in intensitate si calitate", a mai sustinut Maior.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#clanuri mafiote SRI, #SRI George Maior , #sri