Un fost director din SRI il contrazice pe George Maior pe tema legilor Big Brother

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 21:58
4065 citiri
Un fost director din SRI il contrazice pe George Maior pe tema legilor Big Brother
Foto: Ziua de Constanta

Un fost director din cadrul SRI considera ca Serviciul poate combate terorismul si fara legea Big Brother, respectiv cea privind cartelele preplatite.

Generalul maior (r) Ion Stefanut, fostul sef al Directiei pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului a declarat, intr-un interviu la Europa FM, ca, desi schimbarile legislative pot ajuta, exista si pericolul unui "sambure chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri".

Exclusiv Seful SRI, despre legile Big Brother, puterea serviciilor si ofiteri acoperiti: "Sunt o arma exceptionala" Interviu (II)

"Nu poti incredinta unor calculatoare sarcina de a elabora legi, pentru ca maine ne vor trimite pe toti la executie ca fiind imperfecti si ineficienti.

(...) Cred ca, mai devreme sau mai tarziu, discutia despre aceste legi va fi transata de catre combinatia CCR - Parlament, iar noi toti ceilalti ne vom supune prevederilor legii.

(...) Aceste doua legi ar aduce un plus profesional, fara a ne imagina ca vor rezolva miraculos toate problemele", a spus Ion Stefanut.

Oana Haineala (CSM), despre pericolele din Justitie, cazul Bica, legile Big Brother si propunerile lui Iohannis Interviu

Directorul SRI, George Maior, a declarat pentru Ziare.com ca legea "Big Brother" si cea privind cartelele prepay nu extind monitorizarea si nu permit accesul la continutul comunicatiilor telefonice sau electronice fara mandat de la judecator.

Seful SRI a raspuns acuzatiilor potrivit carora serviciile secrete din Romania ar fi prea puternice si prea putin controlate si a facut clarificari in scandalul ofiterilor acoperiti: "exista un regim de incompatiblitati la care tinem foarte mult in operarea acestei arme exceptionale."

Exclusiv Vor mai fi atentate in Europa. Au fost dejucate atentate in Romania Interviu cu George Maior

La randul sau, si fostul presedinte al CSM Oana Schmidt Haineala a comentat pentru Ziare.com subiectul legilor Big Brother: "Este necesar sa avem legi in acest domeniu, pentru a preveni si combate fapte grave - cum ar fi cele de coruptie, actele de terorism si criminalitate organizata, dar si alte infractiuni, cum ar fi cele contra vietii - legi care sa permita accesul la o serie de date sub controlul unui magistrat, legi care sa respecte Constitutia si normele internationale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#SRI Big Brother, #SRI lege cartele prepay, #lege cartele preplatite , #sri