Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

STB a promis ca autobuzele 104 revin de azi pe Bd. Decebal, dar nu s-a intamplat asa

Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 08:54
6338 citiri
STB a promis ca autobuzele 104 revin de azi pe Bd. Decebal, dar nu s-a intamplat asa
Foto: Arhiva MetrouUsor.ro

Autobuzele de pe traseul 104 ar fi trebuit sa circule, din nou, pe Bulevardul Decebal din Capitala, incepand de joi. Asa a anuntat oficial STB, insa de dimineata corespondentul Ziare.com a constatat ca nu s-a produs revenirea la traseul de baza.

Traficul auto pe bulevardul Decebal s-a deschis deja de o luna si jumatate, insa autobuzele 104 nu au revenit si ele pe vechiul traseu.

Cum s-a ajuns aici? Circulatia pe Bulevardul Decebal a fost intrerupta in luna iunie 2019. Motivul: Primaria Sectorului 3 construieste in zona o parcare subterana cu peste 700 de locuri. Iar in cadrul acestui proiect realizat de societatea Algorithm Residential S3 SRL (detinuta de primaria de sector) s-a impus inclusiv excavarea partii dintre Piata Muncii si strada Delea Noua a Bulevardului Decebal.

In iunie, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a promis ca va deschide circulatia pe Bulevardul Decebal la jumatatea lunii septembrie. Acest lucru nu s-a intamplat, insa.

Asa ca pe toata durata toamnei trecute autobuzele de pe linia 104 au continuat sa circule - la fel cum facusera toata vara - pe trasee deviate pe strazi inguste, cu o banda pe sens, cum e Delea Noua.

In cele din urma, cu o intarziere 3 luni, s-a reluat circulatia autoturismelor pe Bulevardul Decebal pe 15 decembrie. Cu toate acestea, autobuzele 104 au continuat sa circule pe stradutele inguste din zona, nu pe bulevard, spre disperarea calatorilor satui sa ramana blocati in trafic.

L-am intrebat la acel moment pe primarul Robert Negoita de ce autobuzele 104 nu circula pe Bulevardul Decebal. Nu cumva strada fusese reconstruita in conditii improprii si nu putea sustine traficul greu?

Negoita a declarat pentru Ziare.com ca Bulevardul Decebal a fost reconstruit in asa fel incat sa permita chiar trecerea unei intregi coloane de tancuri. Asa ca strada n-ar avea nicio problema sa sustina autobuze!

Tot in decembrie am cerut Societatii de Transport Bucuresti (STB) SA sa ne spuna de ce autobuzele de pe linia 104 nu mai circula pe Bulevardul Decebal si cand isi vor relua acestea traseul initial.

Ne-a raspuns, dupa o luna si ceva, TPBI (din care STB SA face parte). Astfel, potrivit Asociatiei:

"Linia 104 va reveni la traseul de baza incepand cu data de 30.01.2020 (joi - n.red.), ca urmare a asigurarii conditiilor de circulatie pentru autobuze pe Bulevardul Decebal (tronsonul cuprins intre Strada Delea Noua si Piata Hurmuzachi) precum si a avizului Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti.

In urma revenirii liniei 104 la traseul de baza, TPBI a asteptat obtinerea tuturor avizelor de la forurile competente, pentru a va putea oferi un raspuns (...)".

TPBI transmite, totodata, ca urmeaza sa anunte public faptul ca autobuzele de pe linia 104 vor reincepe sa circule pe Bulevardul Decebal.

Si chiar s-a intamplat asta miercuri noapte cand STB scria pe Facebook:

"Linia de autobuz 104 revine la traseul de baza. Avand in vedere asigurarea conditiilor de circulatie pentru autobuze pe Bd. Decebal, incepand cu data de 30.01.2020, linia de autobuz 104 revine la traseul de baza, pe tronsonul cuprins intre Str. Delea Noua si Piata Hurmuzachi, in ambele sensuri."

Totusi, pana la aceasta ora, nu s-a intamplat asta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#autobuzele 104 revin traseul Bulevardul Decebal , #STB