Ziare.com

STB pune pensionarii pe drumuri ca sa le dea carduri gratuite. Care e procedura daca isi doresc si insotitor

Luni, 11 Februarie 2019, ora 13:41

   

STB pune pensionarii pe drumuri ca sa le dea carduri gratuite. Care e procedura daca isi doresc si insotitor
De marti, Societatea de Transport Bucuresti incepe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de calatorie destinate pensionarilor care beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun.

Pana acum, pensionarii din Bucuresti circulau gratuit cu STB in baza talonului de pensie.

STB anunta ca, in prima etapa, persoanele cu domiciliul in Bucuresti, pensionate la limita de varsta, pot solicita Centrelor de Emitere si Reincarcare Carduri si controlorilor legitimatii calatorie, instructiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar sa le depuna la orice unitate de vanzare (formularul completat insotit de copia talonului de pensie si a actului de identitate).

Dupa completarea formularului tip, impreuna cu o copie a talonului de pensie si a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reincarcare Carduri al STB SA, conform unui comunicat.

In urma colectarii acestor documente, STB SA le transmite catre Casa Nationala de Pensii Publice pentru verificare si validare. Dupa validare, STB SA va emite cardurile electronice si le transmite, prin corespondenta, catre beneficiari, la adresele indicate de acestia.

Pensionarii care au implinit varsta de 63 de ani, in cazul femeilor, si 65 de ani, in cazul barbatilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de calatorie destinat insotitorilor.

Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil in Bucuresti si sunt insotitoare ale pensionarilor beneficiaza de gratuitate pentru calatoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce presteaza servicii de transport pe raza Municipiului Bucuresti.

Cardurile de transport vor permite doua validari consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, si una pentru insotitorul acestuia.

Persoanele insotitoare beneficiaza de aceasta facilitate numai pe durata calatoriei in care insotesc pensionarii detinatori ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioada de 12 luni, iar la anul toata procedura se repeta.

Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9979 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce spune zoaie.com ...

"Pensionarii care au implinit varsta de 63 de ani, in cazul femeilor, si 65 de ani, in cazul barbatilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de calatorie destinat insotitorilor." ai sa-mi bag.....
ce spune saiu STB,azi vizionat ???
"toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil in Bucuresti - pe baza talonului de pensie si a actului de identitate"
deci din 2 una,ori saitu STB nu e actualizat pe motiv de epidemie de porci,ori zoaie minte cum respira !

 

de ce toata mascarada asta fara rost ?! pai ar fi 2 motive...

1-sa afle CNP-ul pensionarilor care nu au venit la vot pt fameglia normala
2-sa vada FI-REa cati pensionari merg gratuit si pe cate voturi se bazeaza la presidentie !
io zic ca gata,s-a cam terminat cu pungile de plastic cu malai expirat !!!

 

Valabilitate si timp

De ce cardurile sunt valabile numai un an? De ce nu doi sau trei? Pentru ca in fiecare an pensionarul sa o ia de la inceput si functionarii sa mute mai multe hartii?

De ce pensionarul nu se poate duce cu actul de identitate si talonul de pensie la un ghiseu si sa i se elibereze pe loc permisul?

Suntem in secolul 21, acest procedeu electronic dureaza cinci minute incluzand photografie, verificarea actelor, tiparire permis.

Se intampla in toate tarile civilizate din lume.

 

Tara noastră dragă

... este căpușată de tot felul de indivizi (cu IQ micuț dar politruci pană in măduva oaselor) care, pentru a-și dovedi utilitatea, se scobesc in nas și mai inventează niscai elucubrații. După o vreme indivizii de care vorbeam raportează că au făcut și ei ceva pentru comunitate. Ce aduce procedura lui pește prăjit nou și bun pentru pensionari? Nimic, absolut nimic. Ii poartă pe la cozi, cozi bogate după cum se va vedea, cand talonul de pensionar ar fi fost mai mult decat suficient pentru a călători in regulă. Manăreala și reaua intenție (să ii facă pe amărășteni, foarte mulți bolnavi sau cu dificultăți de mers, să renunțe la legitimația aia și să-și ia bilet, pe de o parte, iar pe de altă parte bani părăduiți pe căi oculte pentru procedură, inclusiv legitimații nominale, vă dați seama ce grozăvie!) sunt evidente prin faptul că STB implică și casa de pensii care va trebui să verifice mormane de harțoage, apoi să trimită documentația inapoi la STB și de la STB legitimația către destinatar. Bătaie de joc. Pe banii și pe timpul cui? Aud? Dacă pensionarii ăștia sunt apărați de cineva, e musai un proces in instanță.Sau poate un boicot, să nu-și ia nimeni nicio legitimație.

 

marea realizare alui firea

total de acord cu cele scrise de ,,cordan...traim momente grele si suntem condusi de inepti ,prosti si bolnavi de putere si dorinta de umilire a acestui popor.terminati domnilor cu gratuitatile astea acordate fara rost pe toate planurile.candva va sosi timpul si vor disparea toate pomenile oferite de psd.

 

smecherii

CE smecherii se fac cu cardurile astea? A cui este firma care le emite?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor