Povesti cu functionarii romani din afara, vazute din Guvernul Ciolos: Vorbesc engleza cu fluenta lui Iliescu, unii cred ca mail-ul e lucrul diavolului

Vineri, 20 Mai 2016, ora 19:44
10620 citiri
Povesti cu functionarii romani din afara, vazute din Guvernul Ciolos: Vorbesc engleza cu fluenta lui Iliescu, unii cred ca mail-ul e lucrul diavolului
Foto: Facebook/Valeriu Nicolae

Secretarul de stat de la Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, povesteste ce fel de experiente halucinante are cu alti inalti functionari ai statului roman, indeosebi cu cei atasati la ambasadele din strainatate.

Nicolae a fost numit secretar de stat in martie 2016, iar inainte a fost consilier al premierului Ciolos. In cel mai recent editorial al sau publicat in Dilema Veche, el povesteste despre pataniile cu oameni aflati in posturi importante, care nu stiu nici engleza, nici sa foloseasca e-mail-ul si, mai grav, semneaza ca primarul, fara sa citeasca documentele pe care se iscalesc.

"O treime dintre atasatii romani din strainatate vorbesc limba engleza cu fluenta lui Ion Iliescu si, probabil, unii dintre functionari considera ca e-mail-ul este unealta diavolului", scrie Valeriu Nicolae.

In acelasi stil amuzant, Valeriu Nicoale povesteste ca, atunci cand s-a alaturat Guvernului, el si colegii sai au fost nevoiti sa le explice unor diplomati romani din afara tarii ce este si cum functioneaza Skype-ul. Nu lipseste nici o intepatura la adresa lui Gabriel Oprea, fostul vicepremier asupra caruia planeaza suspiciuni de plagiat.

" (...) Pare gluma, dar dupa ce a trebuit sa explicam catorva dintre atasatii nostri din strainatate (un fel de elite ale functionarilor publici) ce este si cum functioneaza Skype-ul, incep sa cred ca domnul Oprea ar fi putut sa propuna si sa supervizeze (cu succes, bineinteles) doctorate pe tema securitatii Romaniei si cum sa atasam documente intr-un e-mail. 'Etica, securitate si filozofie - legatura intrinseca si dinamica a fisierului electronic atasat' ar fi facut, in mod sigur, furori si ar fi justificat o pozitie de secretar de stat sau de ministru. Exista sigur macar un precedent", a continuat Valeriu Nicolae.

Experientele sale cu functionarii nu se termina aici. Secretarul de Stat noteaza ca recent a descoperit cum oamenii din minister semneaza fara sa citeasca documentele pe care le primesc.

"Acum cateva zile am avut bucuria sa descopar ca sase din cele opt documente pe care le aveam la avizare nu fusesera citite de cinci dintre cei opt oameni care semnasera pentru aprobarea lor. Cum toti sunt functionari publici cu vechime si pozitii de management, probabil ca nici nu aveau nevoie sa citeasca documentele.

Altfel le sunt recunoscator, caci doar trebuie, ca secretar de stat, sa fii vigilent si sa descoperi faptul ca propozitiile nu sunt terminate sau ca propunem ineptii. Sanctiunile sunt in mod pragmatic imposibile pentru mandatul scurt pe care il am", a punctat Valeriu Nicolae.

In finalul materialul, el explica si de ce nu poate concedia pe nimeni, desi motive ar fi o gramada: "Cei care au pregatit statutul functionarilor publici nu pot fi dusmanii rudelor lor din ministere. Pentru a putea sa dai afara pe cineva iti trebuie minimum doi ani".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Valeriu Nicolae demnitari engleza, #Valeriu Nicolae functionari engleza, #Valeriu Nicolae secretar stat , #stiri juridice
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
mobra , drujba , excavatorul si Vanghelie la facultatea de chimie !