Tantarul-tigru face victime: MS confirma ca 6 romani au murit de West Nile

Joi, 31 August 2017, ora 10:44
17463 citiri
Tantarul-tigru face victime: MS confirma ca 6 romani au murit de West Nile
Foto: Arhiva Pixabay

In sezonul 2017, respectiv din mai pana in august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite cu virus West Nile, dintre care sase decese, inregistrate in Bucuresti, Buzau, Braila si Olt, anunta Ministerului Sanatatii (MS).

"Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, in sezonul 2017 (09.05.2017 - 30.08.2017) au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, dintre care sase decese (Bucuresti - 3, Buzau - 1, Braila - 1, Olt - 1) ", potrivit unui comunicat remis de MS.

Ministerul Sanatatii subliniaza ca toate aceste cazuri, depistate si inregistrate in Romania, sunt sporadice si in momentul de fata "nu comporta riscul unei epidemii de amploare".

De asemenea, MS recomanda autoritatilor locale sa ia masuri de dezinsectie in localitati, cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea.

"Pe judete, situatia infectiilor cu virusul West Nile este urmatoarea: Bucuresti - 3 cazuri, Buzau - 1 caz, Braila - 1 caz, Constanta - 1 caz, Galati - 1 caz, Giurgiu - 2 cazuri, Ialomita - 1 caz, Ilfov - 2 cazuri, Olt - 1 caz, Sibiu - 1 caz, Vrancea - 2 cazuri", conform datelor centralizate la MS.

Citeste si Tantarul-tigru a ajuns in Romania: A fost confirmat primul caz de West Nile, la Constanta

Un procent de 80% din persoanele infectate nu prezinta simptome, insa in cazul in care apare simptome precum febra sau durere de cap intensa, specialistii Ministerului Sanatatii recomanda ca oamenii sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat cabinet medical.

"In cazurile severe, apar si simptome neurologice: rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, convulsii, frisoane, oboseala cronica, slabiciune musculara", conform sursei citate.

Ministerul Sanatatii recomanda urmatoarele masuri de protectie:

  • evitarea expunerii la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi;
  • evitarea zonelor cu multa vegetatie si umiditate ridicata (parcuri, paduri, ape statatoare etc);
  • utilizarea substantelor chimice repelente de tantari;
  • sa impiedicati patrunderea tantarilor in casa (plase de protectie etc);
  • sa asigurati desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor;
  • sa indepartati recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#morti Romania West Nile tantari tigru , #tantari