Ministrul Dezvoltarii: OUG pentru combaterea pirateriei in transportul auto va fi publicata cel tarziu miercuri in Monitorul Oficial

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 23:20
6150 citiri
Ministrul Dezvoltarii: OUG pentru combaterea pirateriei in transportul auto va fi publicata cel tarziu miercuri in Monitorul Oficial
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Dezvoltarii Daniel Suciu a anuntat ca ordonanta de urgenta pentru interzicerea pirateriei in transportul auto va fi publicata in Monitorul Oficial cel tarziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie.

"Am spus de la bun inceput ca vom reglementa si vom lua masuri pentru interzicerea pirateriei in transportul auto, lucru care s-a intamplat. Estimez ca, daca nu in seara asta, maine, cel tarziu, poimaine, acea ordonanta de urgenta va fi publicata in Monitorul Oficial, pentru ca mai aveam nevoie de avizul Consiliului Legislativ.

Am spus foarte clar, si nu ma schimb, ca pregatim sa legiferam si sa reglementam si tot ceea ce inseamna VTS, platforme, Uber, Taxify. Acest lucru se va intampla. Exista un grup de lucru care de doua saptamani se ocupa de acest subiect si din acest grup de lucru fac parte reprezentanti ai Ministerului Transportului, Finantelor, Autoritatii Rutiere Romane, Ministerului Dezvoltarii Regionale.

Suntem aproape pe final cu o formula pe care, evident, o vom pune in transparenta si vom astepta observatiile tuturor actorilor implicati in acest subiect. Dar, ceea ce mi-am dorit si ne dorim la nivelul Guvernului este sa oferim cadrul concurential echitabil pentru absolut toata lumea si nu sa blocam sau sa favorizam pe cineva", a afirmat Daniel Suciu, luni, la Palatul Victoria.

Intrebat de ce a fost adoptata o ordonanta de urgenta cand exista un proiect legislativ in Parlament pe acest subiect, vicepremierul a spus ca deoarece multe initiative sunt contestate la CCR Guvernul si-a asumat un act normativ in acest sens.

"Foarte multe proiecte bune prin procedura parlamentara sunt atacate la Curtea Constitutionala, sunt trimise inapoi de catre domnul presedinte si procedura parlamentara in unele cazuri dureaza foarte mult. Am bunul obicei, atat eu, cat si ministrul Transporturilor, domnul Razvan Cuc, atunci cand ne asumam un lucru sa il facem. Si exact acelasi lucru il vom face si acum.

Am spus ca, in conditiile in care am dat ordonanta de urgenta pentru interzicerea pirateriei, lucru solicitat si de reprezentantii COTAR, FORT si ai taximetristilor, in conditiile in care am reglementat asa, exact asa vom reglementa, ca sa nu existe sincope si perioade neacoperite pentru cei de la platformele alternative VTS", a conchis Suciu.

Pe 29 martie, Executivul a adoptat OUG pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere, printre altele eliminand din lege expresia "in mod repetat".

Ulterior sedintei de Guvern ministrul Dezvoltarii spunea ca actul normativ "nu este indreptat impotriva nimanui" si ca Executivul doreste stoparea pirateriei din domeniul transporturilor. El a adaugat ca Executivul va emite, in maxim trei saptamani, un alt act normativ pentru reglementarea activitatii de ride-sharing.

Amintim ca taximetristii ameninta ca miercuri vor bloca din nou Piata Victoriei, suparati ca Guvernul ii duce cu vorba si nu publica mai repede ordonanta care sa interzica serviciile de transport alternativ, cum sunt Uber si Taxify.

Detalii aici - Taximestristii ameninta, din nou, cu proteste: Daca dati lege pentru Uber, miercuri aducem 5.000 de masini in Piata Victoriei!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#OUG combatere piraterie taxi, #OUG taximetristi Suciu , #taxi