Taximestristii ameninta, din nou, cu proteste: Daca dati lege pentru Uber, miercuri aducem 5.000 de masini in Piata Victoriei!

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 16:27
13519 citiri
Taximestristii ameninta, din nou, cu proteste: Daca dati lege pentru Uber, miercuri aducem 5.000 de masini in Piata Victoriei!
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Satui sa tot astepte, taximetristii ameninta ca miercuri vor bloca din nou Piata Victoriei, suparati ca Guvernul ii duce cu vorba si nu publica mai repede ordonanta care sa interzica serviciile de transport alternativ, cum sunt Uber si Taxify.

Presedintele Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, a confirmat pentru Ziare.com ca taximestristii de pregatesc din nou de proteste si ca miercuri urmeaza sa se straga 5.000 de masini in Piata Victoriei. Ce ii nemultumeste pe taximetristi?

"In primul rand, nici pana astazi nu s-a publicat in Monitorul Oficial ordonanta anti-piraterie. Apoi, din cate am inteles din ce a spus domnul vicepremier Suciu, urmeaza sa se dea si o ordonanta care sa creeze un cadru pentru serviciile de tip Uber si Taxify.

Or, aceeasi activitate nu poate fi reglementata, in aceeasi tara, in mai multe feluri. Ori facem paradis fiscal pentru toti, ori nu mai facem pentru nimeni si ne facem treaba potrivit legii", a declarat pentru Ziare.com Vasile Stefanescu.

Va reamintim ca - desi Guvernul a adoptat ordonanta care scoate Uber si Taxify in afara legii, n-a publicat-o, inca. Ba mai mult - dupa cum a anuntat atunci ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu - OUG se va publica abia dupa ce va intra in vigoare o alta ordonanta de urgenta, care sa reglementeze functionatea Uber si Taxify.

In acest fel, Guvernul vrea sa ii impace pe taximetristi (carora le da ordonanta anti-piraterie solicitata), dar si pe transportatorii de Uber si Taxify (care vor avea propriile legi si nu vor mai fi nevoiti sa respecte Legea taximetriei).

In paralel, Senatul a adoptat deja un proiect de lege care va reglementa functionarea Uber si Taxify in Romania. Unul dintre initiatorii acestui proiect, senatorul PSD Vasile Toma, a explicat pe larg pentru Ziare.com ca - indiferent ce ar cere taximetristii - cei care fac transport alternativ de persoane contra cost nu se pot autoriza ca societati de taxi. Motive sunt mai multe.

Pe de o parte, legea permite autoritatilor locale emiterea a doar patru licente de taxi la mia de locuitori. Iar aceste licente sunt deja detinute de taximetristi. Or, asta inseamna ca - si daca ar vrea - soferii de Uber si Taxify n-ar avea cum sa isi ia licente si sa se autorizeze.

In plus, autorizarea presupune dotarea masinii cu aparat de taxat si inscrierea ei la dispecerat. Or, asemenea masuri sunt inutile pentru transportatorii care folosesc Uber si Taxify, in conditiile in care pentru ei aplicatiile sunt cele care taxeaza si dispecerizeaza.

Proiectul de lege adoptat de Senat prevede, insa, o modalitate ca transportul alternativ de persoane in regim de taxi sa existe, totusi, fiscalizandu-si mai riguros activitatea si punand mai mult accent pe siguranta. Senatorul Vasile Toma a declarat pentru Ziare.com ca toate acestea sunt necesare, deoarece Romania nu trebuie sa respinga noul in niciun domeniu - deci nici in Transporturi - ci trebuie sa se adapteze.

In consecinta, mai multi presedinti de filiale COTAR au semnat o scrisoare deschisa catre Guvern in care cer eliminarea din circuitul decizional a proiectului de lege al carui co-initiator este Vasile Toma.

Cum stau lucrurile acum: Soferii de Uber si Taxify incalca legea, dar nu sunt pirati

La acest moment - dupa cum a explicat pentru Ziare.com comisarul sef Horatiu Pop din cadrul Directiei Rutiere - pentru ca activitatea de transport persoane contra cost sa fie legala, ea trebuie sa se desfasoara in conditiile Legii 38/2003.

Cu alte cuvinte, soferul care face astfel de transport trebuie sa fie ori taximetrist, ori sofer de rent-a-car (platit in avans pentru a transporta una sau mai multe persoane).

Or, la acest moment, ceea ce fac soferii de Uber si Taxify este ilegal tocmai din cauza ca ei nu sunt, potrivit legii, nici taximetristi, nici prestatori de servicii de tip rent-a-car.

Cu toate acesta, din intelegerea noastra, soferii de Uber si Taxify - desi incalca Legea 38/2003 - nu pot fi considerati pirati, de vreme ce, totusi, platesc o serie de taxe si impozite la stat.

In acest conditii, autoritatile trebuie sa gaseasca repede o solutie pentru a rezolva problema.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#protest taximetristi Uber Taxify, #protest lege taxi, #protest taximetristi aprilie Piata Victoriei , #taxi