Blue Air: Conditiile de zbor sunt normale

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 20:32
1873 citiri
Blue Air: Conditiile de zbor sunt normale
Foto: Arhiva

Dan Stefanescu, pilotul aeronavei Blue Air care a facut luni o cursa test, fara pasageri, in zona considerata contaminata de cenusa vulcanica, a anunta ca se poate zbura in conditii normale si ca nu se pune in pericol siguranta avioanelor.

"Totul este normal. Parametrii motoarelor si ai avionului au fost la valori normele. Am intrat exact in zonele raportate ca fiind cele mai contaminate, la o altitudine intre 3.000 si 8.000 de metri.

Am intalnit formatiuni noroase, dar care nu aveau caracter de cenusa vulcanica, sau daca au fost prezente nu au influentat cu nimic operarea aeronavei. Dupa aterizare avionul a fost inspectat de catre echipa tehnica, dar nu au identificat defectiuni", a afirmat Stefanescu, director de zbor la Blue Air, arata Mediafax.

Dan Stefanescu apilotat un avion pe ruta Bucuresti-Bacau-Suceava-Cluj-Napoca si retur.

Blue Air a anulat 15 zboruri programate pentru duminica

"Am vrut sa fim 100% siguri ca vom avea conditii de zbor perfecte pentru toate cursele odata ce restrictiile autoritatilor sunt ridicate. (...) Am trimis cea mai buna echipa sa testeze conditiile, asa ca acum suntem absolut siguri ca exista conditii pentru zboruri sigure deasupra Romaniei", a declarat Sherif Ussama, directorul general al Blue Air.

Carpatair a efectuat si ea luni, pe ruta Bucuresti-Timisoara si retur, un astfel de zbor, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei si eventualele efecte asupra aeronavelor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#conditii de zbor normale, #Blue Air zbor test, #nor cenusa vulcanica Romaia, #conditii zbor Romania, #conditii zbor Blur Air , #trafic aerian