Care sunt drepturile pasagerilor blocati in aeroporturi?

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 18:23
2846 citiri
Care sunt drepturile pasagerilor blocati in aeroporturi?

Comisia Europeana a reamintit, vineri, ca drepturile pasagerilor inca se aplica, chiar daca nu este vina companiilor aeriene ca avioanele sunt consemnate la sol din cauza norului de cenusa vulcanica care a blocat traficul aerian in Europa.

Europa, paralizata inca 24 de ore de cenusa vulcanica. Norul trece peste Romania

Vicepresedintele Comisiei Europene, Siim Kallas, a facut un apel catre conducerile companiilor aeriene sa respecte drepturile pasagerilor.

"Chiar si in aceste conditii drepturile pasagerilor europeni continua sa se aplice. Este o situatie care cauzeaza dificultati imense pasagerilor care calatoresc in Europa.

Poate fi considerata o situatie exceptionala, insa, este important sa le amintim celor afectati ce optiuni au", a spus Kallas, citat de Reuters.

Comitet de urgenta la Guvern din cauza norului de cenusa

Astfel companiile trebuie sa-si anunte clientii de modificarile orarelor de zbor, sa le ofere celor blocati in aeroporturi mancare si apa si eventual cazare si posibilitatea de a alege fie sa isi amane calatoria, fie sa isi primeasca banii inapoi pe bilet.

Zeci de tari si-au inchis vineri partial sau total spatiul aerian, in jur de 17.000 de zboruri fiind anulate din cauza unui nor urias de cenusa ce s-a degajat in urma eruptiei violente a unui vulcan din Islanda.

Zeci de zboruri anulate in Romania din cauza vulcanului islandez

Si Romania a anuntat ca isi inchide partial spatiul aerian, zeci de curse fiind anulate. Norul de cenusa este asteptat sa ajunga deasupra tarii noastre in cursul acestei seri.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#trafic aerian blocat Europa, #nor cenusa vulcanica Europa, #pasageri drepturi avioane anulate , #trafic aerian
Comentarii
Poza half
half
rank 5
Acum depinde si de nationalitatea fiecaruia
Poza google
google
rank 2
OLANDA RESPECTA DREPTURILE OMULUI ???????lipseste doar controlul de la protectia consumatorului. nu este de gasit.