Europa, din nou sub norul de cenusa: Vezi situatia pe aeroporturile europene

Luni, 10 Mai 2010, ora 07:58
5512 citiri
Europa, din nou sub norul de cenusa: Vezi situatia pe aeroporturile europene

Norul de cenusa vulcanica cauzeaza in continuare probleme in Europa: in Portugalia, Franta si Austria au fost anulate mai multe zboruri in noaptea de duminica spre luni, iar cursele din Italia spre Marea Britanie au intarzieri.

In Romania, Ministerul Mediului a anuntat ca norul de cenusa vulcanica este prezent deasupra vestului si nord-vestului Romaniei, va avansa treptat spre est si se va pozitiona, pana marti dimineata la ora 03.00, peste cea mai mare parte a tarii noastre, relateaza NewsIn.

Potrivit rezultatului modelului de dispersie si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, specialistii considera ca in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica pe teritoriul Romaniei.

Aeroporturile din Italia care au fost inchise (din Milano, Pisa si Florenta) s-au redeschis, insa cursele spre Marea Britanie au intarzieri. Totodata, in Marea Britanie, multe curse au fost anulate, iar autoritatile sunt in alerta, deoarece este posibil ca norul de cenusa sa revina, relateaza BBC News.

In Scotia au fost redeschise aeroporturile din Inverness, Kirkwall, Wick, Benbecula si Stornoway. Aeroportul Barra va fi inchis si luni. In Irlanda au fost inchise aeroporturile din Donegal, Sligo si Knock, iar aeroporturile din Dublin, Shannon si Cork se vor deschide luni.

Presa britanica anunta ca in aeroportul din Glasgow s-au inregistrat intarzieri record, unii pasageri care calatoreau catre America de Nord fiind nevoiti sa astepte pana la 16 ore. In Portugalia, toate cursele din zona de nord si Insulele Azore au fost suspendate, urmand ca luni traficul aerian sa revina la normal. In total, in Portugalia au fost anulate peste 200 de curse.

In Franta au fost anulate aproape 70 de curse de la aeroporturile din Paris, Lyon si Nisa. Potrivit meteorologilor francezi, norul de cenusa ar urma sa ajunga deasupra sudului Frantei luni dimineata si va afecta Europa inca cateva luni.

Duminica dimineata au fost inchise si aeroporturile din Munchen, Augsburg, Memmingen si Stutgart, iar aeroporturile din Austria urmeaza sa se redeschida luni.

In Spania, traficul aerian a fost reluat, dupa ce duminica au fost inchise 19 aeroporturi. Cele sapte aeroporturi inchise luni (Asturias, Santander, Bilbao, Salamanca, Valladolid, Leon si Burgos) si-au reluat activitatea, potrivit agentiei Eurocontrol.

Spatiul aerian din Cehia, de deasupra Boemiei, a fost inchis duminica seara, din cauza norului de cenusa, insa nu au fost anulate zboruri. Meteorologii sustin ca norul va acoperi intreaga tara pana la miezul noptii si ar trebui sa se disperseze luni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cenusa, #nor cenusa, #cenusa Europa, #aeroporturi inchise Europa , #trafic aerian