Ziare.com

Sase curse au intarzieri la aterizare pe Aeroportul Otopeni, din cauza cetii

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 12:16

   

Sase curse au intarzieri la aterizare pe Aeroportul Otopeni, din cauza cetii
Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni), Valentin Iordache, a declarat luni ca traficul pe acest aeroport se deruleaza normal, dar in conditii de vizibilitate redusa, iar sase curse inregistreaza intarzieri de pana la trei ore la aterizare si una a fost anulata.

"Cursele ce inregistreaza intarzieri la aterizare sunt Aerosvit de la Kiev, doua curse Tarom de la Iasi, Moldavia de la Chisinau si alte doua curse Tarom de la Sibiu si Suceava. Cursa companiei Malev de la Budapesta a fost anulata. Cele sase curse la aterizare trebuiau sa plece de la destinatii in jurul orei 9.00 si trebuie sa mentionez ca, implicit, sunt afectate si decolarile respectivelor aeronave catre aceleasi sau alte destinatii" a spus Iordache.

Acesta a precizat ca majoritatea curselor programate luni au aterizat si decolat normal, iar traficul se deruleaza in conditii de vizibilitate redusa din cauza cetii.

"Pentru operarea in conditii de vizibilitate redusa sunt trei conditii necesare, respectiv echipamentele speciale pe aeroport care exista, echipamente echivalente pe aeronava, si aici precizez ca nu toate detin asemenea echipamente, si categoria pilotului, pentru a putea sa opereze in conditii de ceata densa" a mai precizat directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coanda.

Sursa: rNews

Articol citit de 770 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor