Spatiu aerian inchis in Spania: Sute de zboruri anulate

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 08:47
1810 citiri
Spatiu aerian inchis in Spania: Sute de zboruri anulate

Protestul spontan al controlorilor de trafic aerian, care si-au parasit locurile de munca in primele ore ale serii de vineri, cu argumente de ordin medical, a cufundat in haos spatiul aerian al Spaniei.

Acesta a fost inchis vreme de mai multe ore, si a stricat planurile a sute de mii de pasageri, care urmau sa se bucure de minivacanta prilejuita de zilele libere din calendarul spaniol - Ziua Constitutiei (6 decembrie) si sarbatoarea conceptiei imaculate (8 decembrie).

Spania si-a inchis spatiul aerian din cauza unei greve neanuntate

Potrivit informatiilor furnizate de media spaniole, aproximativ 330.000 de pasageri au fost afectati de greva subita a controlorilor de trafic aerian, si au fost anulate 1.200 de zboruri.

Executivul spaniol se reuneste sambata la ora locala 9 in cadrul unui consiliu de ministri extraordinar, in cadrul caruia - daca traficul aerian nu revine la normal - ar putea declara starea de alerta.

Potrivit explicatiilor date de vicepremierul spaniol Alfredo Perez Rubalcaba, starea de alerta presupune mobilizarea obligatorie a tuturor controlorilor de trafic aerian.

"Armata aerului controleaza traficul aerian general pe intreg teritoriul Spaniei. Prezenta controlorilor la posturi a fost inegala si formala, astfel ca acestia, chiar daca vin la munca, nu au activitate.

Maine dimineata (sambata, n.r.), va fi convocat un consiliu de ministri extraordinar, in urma caruia, daca situatia nu se normalizeaza, se va trece la declararea starii de alerta - care inseamna mobilizarea obligatorie tuturor controlorilor. Cei care nu vin la locul de munca, sunt pusi la dispozitia instantei, sub acuzatii pentru delicte pedepsite cu inchisoarea", a precizat vicepremierul spaniol.

Militarii au ajuns sa supravegheze, inca de vineri noapte, situatia din aeroporturile din Madrid, Barcelona, Sevilla ori Insulele Canare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spatiu aerian inchis Spania, #zboruri anulate Spania, #pasageri blocati Spania, #greva controlori Spania , #trafic aerian