Traficul aerian, reluat in toata tara

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 20:45
2264 citiri
Traficul aerian, reluat in toata tara
Foto: Arhiva

Romania si-a redeschis luni seara spatiul aerian, dupa ce aeroporturile au fost inchise de sambata dimineata, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

"Evolutia este foarte buna. Din momentul asta se redeschide intreg spatiul romanesc! Speram ca in viitor sa ne mentinem si norul sa nu ne mai influenteze", spus Anton, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca in zilele in care a fost obligata sa isi consemneze avioanele la sol, compania de stat Tarom a avut pierderi de 3 milioane de euro.

Intrebat daca exista riscul sa se formeze un alt nor care sa dea peste cap traficul aerian, oficialul a spus ca orice este posibil.

"Orice e posibil. Doamne fereste! Eu sper sa ne ocoleasca cat mai mult si noi sa fim departe de ce e rau. Vulcanul nu mai emite insa puternic, toate lucrurile duc catre o evolutie buna in perioada urmatoare", a mai spus Anton.

Anterior, Bogdan Donciu, directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian - Romatsa, anuntase ca traficul aerian va fi reluat pe toate aeroporturile din tara in noaptea de luni spre marti.

"Se pare ca cel mai tarziu maine (n. red. - marti) dimineata se vor redeschide toate aeroporturile din tara. Este vorba de aeroporturile din Iasi, Suceava, Bacau, Constanta si Tulcea. Primul va fi cel din Targu Mures, redeschis in aceasta seara (luni - n.r.)", a declarat Donciu, arata Mediafax.

Alte 8 aeroporturi interne s-au deschis pentru pasageri

Aeroporturile Otopeni, Baneasa, Oradea, Craiova, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu si Cluj Napoca s-au redeschis de la ora 15:00, dupa ce luni dimineata, la ora 09:00, s-au redeschis aeroporturile din Timisoara si Arad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#trafic aerian Romania, #trafic aerian nor cenusa , #trafic aerian