Zeci de zboruri anulate in Romania din cauza vulcanului islandez

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 07:19
5863 citiri
Zeci de zboruri anulate in Romania din cauza vulcanului islandez

74 de zboruri au fost anulate, in Romania, din cauza unui vulcan care a erupt in Islanda.

Astfel, au fost suspendate 69 de curse din Bucuresti, 59 de pe aeroportul Otopeni si 10 de pe aeroportul Baneasa, precum si 5 din Sibiu, Cluj si Timisoara.

Circa 5.000 de pasageri sunt afectati de anularea zborurilor de pe aeroporturile Otopeni si Baneasa, potrivit directorului de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache.

Norul de cenusa ajunge in Romania

El a declarat la Realitatea TV ca majoritatea pasagerilor au fost anuntati de anularea curselor si ca urmeaza sa li se reprogrameze zborurile sau sa zboare pe rute ocolitoare.

Toti cei care si-au programt vineri zboruri catre diferite destinatii sunt sfatuiti sa sune la companiile aeriene pentru a afla daca zborul le-a fost sau nu anulat. Principalele companii aeriene pun la dispozitia calatorilor numerele de call-center la care pot suna pentru a afla informatiile de care au nevoie.

Astfel, pentru compania Tarom, numerele de telefon sunt 9361 (valabil doar in Bucuresti), 021/317.44.44 si 021/316.20.37. Pentru compania Lufthansa, 021/204.84.10, Air France 021/206.92.00, British Airways, 021/303.22.22, Wizz Air, 0903/760.100, Carpatair 0256/300.900 si pentru Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, numarul este 0256/490.397.

Ce se intampla cand un avion trece printr-un nor de cenusa? (Video)

Romania se afla printre numeroasele tari care sunt afectate de cea mai mare restrictie aeriana din toate timpurile, din cauza unui urias nor de cenusa aruncata in aer de eruptia unui vulcan islandez.

Eruptia vulcanica din Islanda afecteaza, pentru a doua zi, zborurile din lumea intreaga. Aproximativ 21.000 de curse internationale au fost anulate in intreaga lume.

Mii de zboruri anulate din cauza unui nor urias de cenusa vulcanica (Video)

Lista zborurilor anulate din tara

PLECARI

Aeroportul Otopeni:

Lufhtansa: Bucuresti-Frankfurt

Air France: Bucuresti-Paris

Lufhtansa: Bucuresti-Dusseldorf

KLM: Bucuresti-Amsterdam

Tarom: Bucuresti-Brusselles

British Airways: Bucuresti-Londra

Fin Air: Bucuresti-Helsinki

Lot: Bucuresti-Varsovia

Aeroportul Baneasa:

Wizz Air: Bucuresti-Londra

Wizz Air: Bucuresti-Dortmund

Aeroportul Cluj-Napoca

Wizz Air Cluj-Londra

Wizz Air Cluj - Dortmund

Wizz Air Cluj-Paris

Aeroportul Sibiu

BlueAir: Sibiu-Koln

Aeroportul Timisoara:

Carpatair: Timisoara-Dusseldorf

SOSIRI:

Aeroportul Otopeni:

Lot: Varsovia-Bucuresti

Fin Air: Helsinki-Bucuresti

KLM: Amsterdam-Bucuresti

Tarom: Brussellest-Bucuresti

Lufhtansa: Dusseldorf-Bucuresti

Lufhtansa: Frankfurt-Bucuresti

Air France: Paris-Bucuresti

British Airways - Londra-Bucuresti

Aeroportul Baneasa:

Wizz Air: Londra-Bucuresti

Wizz Air: Dortmund-Bucuresti

Vulcanul din Islanda a erupt din nou: 800 de oameni evacuati

In Marea Britanie, traficul aerian este mai afectat decat dupa atentatele de la 11 septembrie, a declarat un purtator de cuvant al Autoritatii Aviatice Britanice.

Se estimeaza ca zborurile vor fi oprite pana duminica, din cauza vulcanului islandez, potrivit ABC.

Polonia a inchis o mare parte din spatiul aerian al tarii incepand cu ora locala 08.00 (09.00 ora Romaniei).

Inmormantarea presedintelui Poloniei, amanata din cauza norului de cenusa?

Sambata si duminica, peste 70 de delegatii din lumea intreaga sunt asteptate in Polonia pentru a participa la funeraliile presedintelui Lech Kaczynski si ale sotiei sale Maria.

Austria isi va inchide spatiul aerian vineri dupa-amiaza, a anuntat autoritatea pentru controlul spatiului aerian Austro Control.

Norvegia a redeschis temporar, vineri dimineata, o parte a spatiului sau aerian, intr-o zona cuprinsa intre aeroporturile din centrul si cele din nordul tarii, a anuntat autoritatea norvegiana pentru trafic aerian, Avinor, citata de AFP.

Irlanda, Danemarca, Suedia, Belgia, Olanda si Finlanda si-au inchis, si ele, spatiul aerian.

Meteorologii spun ca norul de cenusa s-ar putea sa persiste mai multe zile. Cenusa vulcanica este extrem de periculoasa, depunandu-se pe elice si motoare si producand oprirea acestora si, in cele din urma, la prabusirea aeronavei.

Cenusa mai poate intra si in cabina, producand intoxicatii pasagerilor, si poate deregla sistemul electronic al avionului.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#zboruri Bucuresti vulcan Islanda, #zboruri anulate vulcan islandez , #trafic aerian