Bilant DIICOT pe 2012: Droguri confiscate in valoare de 15 milioane de euro

Vineri, 02 Martie 2012, ora 16:17
1391 citiri
Bilant DIICOT pe 2012: Droguri confiscate in valoare de 15 milioane de euro
Foto: Arhiva

Procurorii DIICOT au confiscat droguri in valoare de 15 milioane de euro si o cantitate de aur de 14,25 kilograme de aur, in cadrul actiunilor de anul trecut.

In plus, procurorii se pot lauda cu masuri asiguratorii asupra sumelor de aproximativ un milion de euro, un milion de dolari, 781 milioane de lei, precum si indisponibilizarea a 158 de imobile si 257 de autoturisme.

Activitatea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in anul 2011 a inregistrat cresteri semnificative la principalii indicatori statistici, comparativ cu anul 20110, a spus seful DIICOT, Codrut Olaru, la conferinta de presa privind bilantul activitatii institutiei pe anul trecut.

Procurorii DIICOT au solutionat anul trecut un numar de 9.717 cauze, inregistrandu-se o crestere de 18,37 % fata de anul 2010 si au intocmit 961 rechizitorii, in crestere cu 5,84 % fata de rezultatele anului precedent.

Au fost trimisi in judecata 3.315 inculpati, inregistrandu-se o crestere de 4,31 % fata de anul 2010, dintre acestia 1.609 inculpati in stare de arest preventiv.

Activitatea DIICOT s-a remarcat prin asigurarea unei calitati deosebite a activitatii de urmarire penala, reflectata in numarul redus de cauze in care s-a dispus achitarea inculpatilor - un numar de 49 de inculpati, ceea ce raportat la cei 3.315 inculpati trimisi in judecata reprezinta un procent de 1,38 %.

919 inculpati au fost trimisi in judecata pentru apartenenta la structuri criminale specializate in comiterea de infractiuni grave, inregistrandu-se o crestere de 20,39 % fata de anul 2010.

Activitatea DIICOT a vizat si investigarea unor cauze complexe - in premiera - sub aspectul savarsirii infractiunii de subminare a economiei nationale prevazute de art. 165 Cp, dar si a infractiunilor prevazute de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.

In cursul anului 2011, procurorii DIICOT au desfasurat o activitate semnificativa in sectorul judiciar, participand la judecarea unui numar total de 24.605 de cauze.

In scopul destructurarii grupurilor infractionale organizate transfrontaliere, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au intensificat cooperarea judiciara internationala si au desfasurat activitati in domeniul combaterii criminalitatii organizate si terorismului in colaborare cu autoritati din 50 de state, cu unele state colaborarea fiind in premiera - Liechtenstein, Costa Rica, Japonia, Vietnam, Mongolia sau Coreea de Sud.

DIICOT multumeste autoritatilor nationale si partenerilor externi pentru colaborare si suportul constant acordat, in vederea desfasurarii in conditii optime a activitatii Directiei.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#captura droguri, #bilant DIICOT 2012, #dosare procurori 2012 , #trafic droguri