Cartelul columbian Medellin are retea in Romania: Doi traficanti de droguri, retinuti (Video)

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 08:36
6584 citiri
Cartelul columbian Medellin are retea in Romania: Doi traficanti de droguri, retinuti (Video)
Foto: Arhiva

Procurorii DIICOT au reusit sa prinda doi traficanti de cocaina din Romania care aveau legaturi cu cartelul columbian Medellin.

Activitatea infractionala a fost desfasurata in Romania de catre Nadolu Constantin, zis "Paco" si Iosef Catalin, zis "Jesi" si "Carlitos", sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, acestia asigurand preluarea in Romania a drogurilor de mare risc din America de Sud, se arata intr-un comunicat DIICOT remis Ziare.com.

Nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos"). Victor Manuel Porto Sanchez zis "El viejo", de nationalitate columbiana, este cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de trafic international de droguri de mare risc si omor.

Inculpatii au participat la organizarea transportarii pe cale maritima, pe ruta Ecuador (Guayaquil) - Spania (Algeciras) - Italia (Gioia Tauro) - Romania (Portul Constanta - Agigea - Sud) a unor mari cantitati de cocaina disimulate in containere incarcate cu peste congelat.

Preluarea drogurilor era realizata sub forma importului legal de marfuri, inculpatii folosind in acest scop o societate comerciala avand sediul in comuna Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, pentru importarea unor containere test, in scopul verificarii reactiei autoritatilor.

Dupa efectuarea testului, inculpatii au realizat un transport efectiv de cocaina, pe ruta maritima Ecuador-Romania, destinatia finala a drogurilor fiind catre beneficiari din Europa de Vest. In decembrie 2007, autoritatile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 kilograme de cocaina, in valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate in cutii cu peste congelat.

Intentia inculpatilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America De Sud - Romania - Vestul Europei, cantitatea totala de 1.5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane euro. In cauza au fost efectuate un numar de 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Nadolu Constantin si Iosef Catalin.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#trafic droguri, #cartel Medellin Romania, #Medellin Columbia, #retea trafic droguri , #trafic droguri