Bucuresti: Un traficant de droguri a fost retinut in Pantelimon

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 14:02
5005 citiri
Bucuresti: Un traficant de droguri a fost retinut in Pantelimon

Un cunoscut membru al lumii interlope din Bucuresti, Petre Lautaru, a fost prins joi intr-un apartament inchiriat din cartierul Pantelimon, fiind acuzat de trafic de droguri.

Infractorul a fost arestat dupa ce, in urma cu trei luni, politistii au confiscat un transport de peste trei kilograme de heroina de la un "caraus" de-al sau, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Petre Lautaru este unul dintre organizatorii transportului de 3,2 kilograme de heroina, depistat de politistii de frontiera in luna martie, la PTF Giurgiu.

Pentru ca la finalizarea cercetarilor Petre Lautaru se sustragea urmaririi penale, instanta a emis pe numele lui un mandat de arestare in lipsa, pentru trafic de droguri de mare risc, fiind dat in urmarire generala.

Barbatul, un cunoscut membru al lumii interlope din Bucuresti, avea antecedente penale, el avand o condamnare de trei ani de inchisoare pentru furt.

Pentru ca acesta nu s-a mai prezentat la domiciliu, politistii de frontiera au extins verificarile si, in cursul zilei de joi, traficantul a fost prins intr-un apartament inchiriat din cartierul bucurestean Pantelimon.

Actiunea de prindere a acestuia a fost organizata de politistii de frontiera antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

La jumatatea lunii martie, ofiterii antidrog de la Directia de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in cooperare cu politistii de frontiera din Giurgiu si sub coordonarea procurorilor DIICOT, l-au depistat pe bucuresteanul Marius Catalin P., in varsta de 22 ani, care intentiona sa introduca in Romania, prin PTF Giurgiu, 3,2 kilograme de heroina.

Anchetatorii au stabilit ca Marius Catalin P. facea parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de droguri pe relatia Turcia - Romania.

Tanarul avea rolul de "caraus" si a recunoscut ca transportul drogurilor il facea in schimbul protectiei care urma sa-i fie acordata de membrii lumii interlope bucurestene in diverse conflicte de strada.

Acesta trebuia sa le predea "marfa" initiatorilor intregii "afaceri", Petre Lautaru (53 de ani) si Viorel Tutu (32 de ani), zis "Viorel Dinaur", cunoscuti membri ai lumii interlope bucurestene.

Instanta a dispus arestarea preventiva a lui Marius Catalin P., pentru trafic de droguri de mare risc.

Politistii de frontiera continua cercetarile pentru identificarea tuturor membrilor retelei, Tutu Viorel fiind dat in urmarire generala, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare in lipsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Cinci persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc după ce ar fi vândut cannabis...
Orașul din Europa în care cocaina s-ar putea cumpăra de la farmacie. Primarul vrea să combată astfel traficul de droguri
Orașul din Europa în care cocaina s-ar putea cumpăra de la farmacie. Primarul vrea să combată astfel traficul de droguri
Singura modalitate de a combate traficul de droguri şi consecinţele sale "dezastruoase", pentru economia şi securitatea capitalei Olandei, este reglementarea drogurilor tari, precum cocaina şi...
#arest, #traficant, #droguri, #Petre Lautaru, #Tutu Viorel, #Pantelimon , #trafic droguri